Intervju med SSPX’s leder, biskop Bernard Fellay

I går og i dag har jeg sett på dette interessante intervjuet med biskop Bernard Fellay i SSPX (fra Kanadiske Salt and Light TV). Jeg – og jeg håper mange med meg – håper at vi om ikke lenge kan få en full gjenforeing mellom SSPX og hele Den katolske Kirke, og dette intervjuet viser (syns jeg) at dette kan bli mulig.

7 hendelser på “Intervju med SSPX’s leder, biskop Bernard Fellay”

  1. eija m. juhola - johansen

    Jeg tillater meg å skrive at jeg ikke deler pastorens syn på ( mulig ) gjenforening mellom SSPX og hele den katolske kirken. Fjernsynsintervjuet forandret ikke min oppfatning av denne organisasjonen. beste hilsen eija m. juhola – johansen

  2. Pastorens syn her tilsvarer Pavens syn og ønske, derfor hører det rart ut at det ikke deles av alle…

  3. Til Eija: Gitt at et viktig anliggende for Kirken er de kristnes gjenforening i Troen, hvilke konkrete sider ved SSPX som gjør at det – etter din mening – ikke er ønskelig at selskapets presteskap (og tilknyttede legfolk) kommer «inn i folden»?

  4. Loup, du mener at pavens syn i ethvert anliggende må deles av alle katolikker? I så fall bør det vel gjelde SSPX-ene med hensyn til Vaticanum II.

  5. Det er jo dette (bl.a. om synet på Vaticanum II) som SPPX og Vatikanet nå skal samtale om, Maria, og forsøke å komme fram til en god nok fellesforståelse av.

  6. Maria: Jesus sier «Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg.» Det er jo helt naturlig at Paven arbeider for å lege den krisen Kirken er i. En trenger så klart ikke å vær enig i paven med alt men en er bundet av Kirkens dogmer. Forskjellen på SSPX og modernister er jo at SSPX kun lærer og gjør det som Kirken har gjort. De holder fast på alle Kirkens dogmer mens modernistene avviser Kirkens lære og noen til og med benekter dogmer.

  7. Maria: «I så fall bør det vel gjelde SSPX-ene med hensyn til Vaticanum II» : jaja, enig med deg! Jeg ville bare si at det burde være helt normalt at man støtter Paven i denne saken. Han har lidd mye de siste månedene for å nå denne gjenforeningen han håper så mye. Det er ikke vanskelig å legge merke til at det ikke bare er en detalj for ham, men noe han vil så absolutt. Derfor er det litt trist og skuffende at alle ikke støtter ham, og at de som ikke kan være enige men ham i dette tilfellet, ikke nøyer seg med å bli stille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen