Reklame for den tradisjonelle latinske messen

En Una Voce gruppe i Iowa, USA, har laget fire plakater for å reklamere for den tradisjonelle latinske messen – og jeg syns de har gjort godt arbeid. De skriver også påp hver av plakatene: «Mystery. Attraction. Sacrifice. These are the elements which comprise a great love story. In fact these are the features of the greatest love story ever told: God’s intense, relentless love for humanity. This ancient love of Christ made present to saints like Thomas Aquinas, Theresa of Avila, Francis of Assisi, Catherine of Sienna, Ignatius of Loyola, is presented anew today in the Extraordinary Form of the Holy Sacrifice of the Mass, often called the Traditional Latin Mass. Come and experience the heritage, reverence and mystery which captivated the saints through out history. Come receive the ever ancient, ever new love God is offering you in the majestically transcendent Extraordinary Form of the Roman Rite.

Under ser man de fire plakatene i lite format, og jeg har også uthevet temaet/teksten til hver plakat (under bildet):

TREASURE
The Traditional Latin Mass “is a treasure that is the heritage of all and to which, in one way or another, everyone should have access.” — Cardinal Cañizares, Prefect of the Congregation for Divine Worship

KNEELING
«Where it has been lost, kneeling must be recovered, so that, in our prayers, we remain in fellowship with the apostles and martyrs, in fellowship with the whole cosmos, indeed in union with Jesus Christ Himself.” — Pope Benedict XVI

YOUNG
«Young persons too have discovered this liturgical form, felt its attraction and found in it a form of encounter with the Mystery of the Most Holy Eucharist, particularly suited to them” — Pope Benedict XVI

AD ORIENTEM
“The real action in the liturgy is the action of God Himself. . . . We are drawn into that action of God. Everything else is secondary.”— Pope Benedict XVI

SE PLAKATENE I STØRRE UTGAVE HER.

5 hendelser på “Reklame for den tradisjonelle latinske messen”

  1. Synes disse var veldig flotte! Kunne godt tenkt meg å hatt noe lignende for Una Voce Norge, men da trenger vi noen som er dyktige med grafisk arbeid.

  2. Dette var fin reklame. Vi fortrekker den tradisjonelle latinske messen. «Den evige messe»

  3. Takk for meget presentable bilder med tekst – hva gjelder den opprinnelige katolske messe, Pastor!

    Skal uttrykket ”et bilde sier mer enn tusen ord” kunne eksemplifiseres, så må det da være disse plakatene – i anledning debatten angående Den Tradisjonelle Messe!

    Tor.

  4. Syns bildene er fine. Men jeg må innrømme at det hører alltid litt rart ut at Messen skulle være noe å reklamere for på den måten. Iallfall er det det snodige inntrykket jeg får hver gang jeg ser på dem. Det er typisk amerikansk, når jeg tenker meg om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen