Uppdrag gransknings nye program om Williamson-saken

Jeg så svensk TVs oppfølgerprogram om SSPX og holocaustfornektelsen, som ble sendt onsdag kveld, og kan sees her. Det er et noe langtekkelig program der det er lite nytt, i alle fall for folk som fulgte med denne saken i starten av året. Men det sies svært tydelig at den svenske katolske biskopen, Anders Arborelius, sendte informasjon til Vatikanet om Williamson-intervjuet gjennom Vatikanets nuncio i Stockholm (som bekrefter at han sendte informasjonen videre). Noen kommentatorer har lurt på hvordan biskop Arborelius kunne vite om intervjuet med biskop Williamson mange uker før ptogrammet ble sendt, men det var vel naturlig nok da han selv ble intervjuet av STV om dette. Det er tydelig at programmet prøver å gjøre kardinal Castrillon Hoyos til syndebukk i denne saken.

Mange netteteder har kommentert programmet, og flere lurer på hvorfor STV legger så store ressurser inn i dette programmet, og hvorfor noen katolikker er så ivrige etter å støtte kritikken av Kirken. Se bl.a. Dantesnyheter og Inside the Vatican.

OPPDATERING:
Kardinal Castrillon Hoyos tilbakeviser at han visste noe om intervjuet med Williamson i januar. Han sier at hans kontor lagrer all informasjon de får inn, også pr e-post, han ber biskop Arborelius fortelle hvordan og til hvem kommunikasjonen ble gitt, og antyder også at informasjonen kan ha stoppet andre steder i Vatikanet. Se her (tysk) og her (italiensk).

2 hendelser på “Uppdrag gransknings nye program om Williamson-saken”

  1. «Hvis verden hater dere, skal dere vite at den har hatet meg først. Hadde dere vært av verden, hadde verden elsket sitt eget. Men dere er ikke av verden; jeg har jo utvalgt dere fra verden. Derfor hater verden dere. Husk at jeg sa: En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg, vil de også forfølge dere.»

  2. Jeg sitter i Det Fjerne Østen nå, så jeg så ikke noe program.
    Uppdrag Granskning og SVT drøvtygger på dette på en slik måte at det råder liten tvil om at det er Dario Cardinal Castrillon-Hoyos og gjennom ham Il Papa de ønsker å ramme mest mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen