Mer om pave Pius XIIs mulige saligkårinng

Pave Pis XII blir sannsynligvis snart saligkåret, og noen liker det ikke, siden han i noen bøker er blitt beskrevet som Hitlers venn osv. – uten at dette har noe med virkeligheten å gjøre. Bilde under blir f.eks. brukt til å vise at erkebiskop Pacelli var Hitlers venn, men er egentlig fra 1927, lenge før Hitler kom til makten, soldatene er ikke nasister, og det er erkebiskopens sjåfør som hilser ham høytidelig.

Father Finigan skriver om dette på sin blog i dag. Han viser bl.a. til kritiske artikler i britiske aviser om Pius XII’s mulige saligkåring.

En av denne bloggens lesere anbefalte for noen dager siden alle å se denne fine italienske dokumentaren i fem deler om den store Pius PP. XII – med engelske tekster:

1
http://www.youtube.com/watch?v=HbBdeitTkqY
2
http://www.youtube.com/watch?v=C2bdIvWvFp0
3
http://www.youtube.com/watch?v=BHM1Dv3VAOE
4
http://www.youtube.com/watch?v=L5tPk6wHRTo
5
http://www.youtube.com/watch?v=u3PR1_vb4To

4 hendelser på “Mer om pave Pius XIIs mulige saligkårinng”

 1. Pastor;

  En liten opplysende korreksjon hva gjelder den italienske serie (for her er det tale om to serier), er kanskje på sin plass i denne sammenheng, hva gjelder Pave Pius XII sitt rikholdige liv og pontifikat!

  Lenke 1, 2, og 3 er en EGEN italiensk serie om den store Pave Pius XII sitt liv, FØR han ble valgt til Pave, altså fra årene 1876 – 1938!

  Lenke 4 derimot; «Pacelli, Pius XII – part 4 (liberation, jubilee – 1944-50)», – er en del av en egen og selvstendig italiensk serie i fire deler (skapt av regissør Luciano), FRA OG MED valget av Ham som Pave Pius XII i 1939 – og til og med året 1950.

  De tre foregående episodene bør i denne sammenheng naturligvis også med, for å gi det hele en informativ og rettferdig helhetlig fremførelse – av denne ypperlige italienske serien om Hans liv. Her under er derfor de tre første delene som mangler;

  Pacelli, Pius XII – part 1 (election 1939-1940);

  http://www.youtube.com/watch?v=SKmjSOslWhE

  Pacelli, Pius XII – part 2 (1940-42);

  http://www.youtube.com/watch?v=zmrzIAPi7jw&feature=related

  Pacelli, Pius XII – part 3 (martyrs and occupation – 1943);

  http://www.youtube.com/watch?v=jiRp5a2emho&feature=related

  Den 5. lenken her på siden, er for øvrig en egen film om Pave Pius XII sine siste pontifikale år; ”The last years of Pius XII (Eugenio Pacelli 1951-58)”.

  For øvrig ønskes en Velsignet God Julehøytid!

  Hilsen Tor

 2. Jeg vil takke for Christian Bs interessante italienske dokumentar.

  Vi gleder oss over vår store pave Pius XII saligkåring, og forhåpentligvise helligkåring innen kort tid. Pavens store innsats for jödene og motstand imot nazismen under den annen verdenskrig imponerer mer og mer ettersom nye dokumenter blir frigitt. Vi pröver å holde oss oppdaterte etter det italienske medier nå kommer med….

 3. Tor,

  Tusen takk for korreksjonen og oppklarende kommentarer! Disse tre foregående episodene hadde tydeligvis gått meg hus forbi. Da skal jeg hygge meg i ettermiddag med tre usette episoder i denne fremragende serien om ”Pastor Angelicus… the last prince of God”

 4. Godeste Christian B. – Takk selv!

  Materialet disse videoklippene bygger på, er fra den store filmen «La Grande Storia – Pio XII – Eugenio Pacelli Il Principe di Dio». – Filmen er på hele to timer, og den er kun på italiensk (altså helt uten undertekst), men med en ypperlig billedkvalitet. Denne filmen viser alt det, som også er utelatt i videoklippene. Har selv lastet ned og sett den. Her får du garantert en seeropplevelse, hva gjelder denne ydmyke Fredens Fyrste, hvis lott i sitt pontifikat blant annet skulle bli, å måtte «balansere» mellom millioner av katolikker på hver sin side, i denne sørgelige og forødende skjebnestund – som Den annen verdenskrig var, hvor broderfolk sto mot broderfolk i Europa! En meget vanskelig situasjon – og en formidabel oppgave for Pave Pius XII (som jo var åndelig overhode for ALLE katolikker)! En oppgave og en gjerning, – som Han faktisk besto!

  Så var Pave Pius XII da også elsket, aktet og respektert av ”alle”, hvilket viste seg så tydelig, i den store manifestasjon av en hyllest, som ble Ham til del ved Hans bortgang i 1958! Forberedelsene til saligkåringen må da også bl.a. sees i denne kontekst; En Pave, som beholdt roen og verdigheten, som aldri sviktet sitt hellige kall, i en ekstrem tidsepoke – tross egen og andres sorg, fortvilelse og håpløshet!

  Filmen kan i sin helhet lastes ned fra følgende side;

  http://benedictxvi.tv/film.html

  Hilsen Tor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen