Se program fra Vatikanet – mye om kardinal Ratzinger / pave Benedikt

6 hendelser på “Se program fra Vatikanet – mye om kardinal Ratzinger / pave Benedikt”

  1. Nydelig. La særlig merke til at pave Benedikt feiret den hellige Messe mot alteret (!) Vi har en stor Peters etterfølger !

  2. Jeg vil gjerne tro at pave Benedikt regelmessig feirer den gamle messen, men så langt er jeg ikke overbevist. Messen vi ser på filmen (gå 27 minutter ut i filmen og se selv) er tydelig Novus ordo (med to koncelebranter), men alteret er versus Deum, om den er på latin eller italiensk kan jeg ikke høre (og dette programmet ble også laget i 2008) – i 2005 feiret paven disse messene på italiensk.

    Jeg fikk også informasjon fra en av bloggens lesere for et par dager siden, med lenke til en nyhetsartikkel som sier at paven feirer alle sine private messer etter gammel: http://www.catholicculture.org/news/features/index.cfm?recnum=52403 Men dette er en melding fra juni 2007, og det er ganske underlig at det først kommer opp nå.

  3. Det var den jeg også leste…, så jeg har ikke andre opplysninger enn det jeg heller.

  4. Leste i tysk presse i fjor, at Pave Benedikt rent privat foretrakk å feire den gamle messe. Men som Pave må han nok foreløbig ta hensyn til Kirken to forskjellige rituser, i en offisiell sammenheng, vil jeg tro.

    Forøvrig istemmer jeg med Annas ord; Vakkert, interessant og godt laget – hva gjeller ovenstående filmreportasje!

    Tor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen