Vårt Land skriver: “Diktet opp nonneintervju om Müller-saken”

Slik skriver Vårt Land i dag (uten spørsmålstegn) – i papiravisa, og på nettet her – om noe jeg skrev om her på bloggen sist uke:

«Påstand står mot påstand etter at gratisavisa Byavisa i Trondheim sist uke siterte en ikke navngitt nonne ved Birgittaklosteret på følgende utsagn om biskop Georg Müllers overgrep mot en mindreårig gutt: «Ser man dypt på det, har også gutten vært med på handlingen. Han er dermed heller ikke uten feil. Jeg har også spurt meg selv om hvor mye fadervår han har bedt. … (Men) I et leserinnlegg i Adresseavisen avviser priorinne Patrizia Telese ved klosteret at det i det hele tatt har funnet sted noe intervju.

… Ansvarlig redaktør i Byavisa, Paul Jostein Aune, benekter at intervjuet er oppspinn. «Saken er framkommet på bakgrunn av flere samtaler med priorinnen. Jeg føler meg helt trygg på at sitatene er korrekte. Hun har fra første stund vært klar over at hun har snakket med en journalist som ønsket klosterets syn på Müller og overgrepssaken. Hun fikk saken til gjennomlesning, og ønsket da å «sensurere» saken, som hun utrykte det. Det ble ikke etterkommet,» sier Aune til sin egen avis.

Vårt Land har altså ikke undersøkt saken selv, Snakka mer med Byavisa om dette e.l., det er likevel interessant at en av landets vanlige dagsaviseret tar opp dette.

4 hendelser på “Vårt Land skriver: “Diktet opp nonneintervju om Müller-saken””

 1. Befriende lesning (og en ganske så ”hva var det vi sa og visste” følelse), men samtidig forstemmende! For et klarere uttrykk for norsk venstrevridd kampanjejournalistikk sin tendensiøse og skandaliserende vinkling, hva gjelder sensitive og alvorlige saker – slår en jo spesielt her, ganske så sterkt. Det Å VÆRE VARSOM, det å kunne SE MENNESKET BAK det en skriver om – hva enten det omhandler personer og/eller intervjuobjekter, er ofte totalt fraværende i sensasjonsjakten fra store deler av massemedia.

  En søster (nonne) får ca. 5000 kroner pr. år i ”lønn”, dvs. lommepenger. Søsteren tjener Gud og medmennesket. – En journalist får gjennomsnittlig ca. 700 000 kroner pr. år i lønn. Journalisten tjener det verdslige- og materialistiske (sjelløse sekulariserte) samfunnssystemet.

  Det er to ting som grunnleggende sett kan korrumpere mennesket, vedrørende vårt jordiske gods; Makt og penger!

  Journalisten har begge deler, søstrene innen vår Kirke har ingen av delene!

  Svaret gir seg vel selv, nærmest – også i herværende sak.

  Noen fine og kloke betraktninger angående Kirken, Birgittasøstrene, offeret og denne sak, hvor Pastor Moi sin blogg for øvrig også henvises til – er ”Freddys Samfunnskritiske blogg” på VG-nett Blogg; http://31343.vgb.no/?p=412879

  Tor

 2. Generelt interessant at mennesker innen ulike konfesjoner begynner å reagere (negativt) på medienes spesielle måte å angripe Kirken på, ikke minst i USA (hvor det jo, får en si, også har vært grunn til å kritisere deler av Kirken nasjonalt). Se f.eks.:

  http://guslloyd.com/blog/?p=1205

 3. Interessant link Augustin. Jeg hadde ikke tid til å lese hele nå, men biter meg merke i at Loyd argumenterer noenlunde i samme retning som humanistene på Spiked – som jeg har lenket til før. Det er derfor jeg er så nysgjerrig på om Kirken vil ta initiativ til en ordentlig rettsforfølgelse/oppklaring av Byavisa i Trondhjem. En så grov forfalskning, en regelrett løgn, som det begynner å se ut som vi har med å gjøre her, kan ikke sees på som et isolert fenomen som angriper Kirken alene. Det er faktisk ukonstitusjonelt å forfølge en trosretning med løgn, og det angriper demokratiet, lovverket, Grunnloven og internasjonale avtaler Norge har inngått og forpliktet seg til. Hvorfor ikke ta tenkingen til denne redaktøren ut i sin fulle konsekvens?

  Overgrepssakene har dessuten vist, eventuelt avslørt, at vi har en justisminister som likeledes sier han er villig til å gå ut mot lovverket, Grunnloven og internasjonale avtaler gjennom å ville forby Kirkens taushetsplikt. Tar vi med den første rettskjennelsen fra Tingretten i den ulykkelige ‘Hamarsaken’, kan det være vi ser et mønster som utkrystaliserer seg for en fremtid som kan bli problematisk, og dermed ikke bare for oss.

  Jeg sier at det KAN være et mønster, dvs en form for bevisst vilje fra myndighetenes side, til å ville redusere religionsfriheten. Det kan like gjerne være at Knut Storberget er for dum til å skjønne de politiske og konstitusjonelle konsekvensene av egne utsagn. Det kan også være at han vet hva han sier, men som den populisten han er snakker til dem som ikke vet det, og som er i mot religion og politikk og krig og sånn. Uansett kan dette bli ubehagelig om noen år hvis dette får fortsette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen