«Pedofil katolsk prestet nektet utlevert til USA»

For noen få dager siden ble denne artikkelen publisert – beklager at jeg ikke lenket til den med en gang:

A Catholic priest who pleaded guilty to unlawful sex with a 13 year old girl at a colleague’s house was originally charged in the late 1970s with six offences including rape and sodomy, but negotiated a plea bargain. He served 42 days in a US secure psychiatric unit. He has always maintained he was promised a short sentence, but he fled the US after hearing rumours that the judge was about to re-sentence him for a much longer term. … …

The world’s media have reverently quoted the Catholic priest’s expression of gratitude to his supporters released via the AFP news agency: «I simply want, from the bottom of my heart, to thank all those who supported me and tell them today of my great satisfaction,»

The BBC gave a balanced report, giving full weight to the joy of the Catholic priest’s associates and the priest’s own side of the story. Various news outlets pondered over whether the Catholic priest might find it difficult to travel as freely has he has done in the past.

Hvis noen fortsatt ikke forstår ironien, bør de lese avslutningen av innlegget jeg lenker til.

1 hendelser på “«Pedofil katolsk prestet nektet utlevert til USA»”

  1. Spot on! Det er dette jeg har forsøkt å kommunisere på den gamle bloggen med henvisninger til nylige mshandlingssaker i Norge, nemlig den dobbeltkommunikasjonen mediene bedriver. Det handler om en helt annen presse-etisk tilnærming, en helt annen temperatur i beskrivelsene av sakene, og en fullstendig nedtoning av ofrenes perspektiv når Kirken ikke er involvert. Noe den selvsagt meget sjeldent er. I dette tilfellet med Roman Polanski blir dobbeltkommunikasjonen symptomatisk. Fordi han er en stor kunstner kjendispressen beundrer, antar pedofilien hans samme størrelse som en gammel fartsbot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen