The Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham

Som ventet opprettet pave Benedikts i dag et ‘personlig ordinariat’ for Den katolske Kirke i Engalnd & Wales. The Catholic Herald skriver om dette:

… The Congregation for the Doctrine of the Faith has issued a Decree of Erection which officially founds an ordinariate in England and Wales. It will be known as the Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham, under the protection of Blessed John Henry Newman. The Ordinary, or head, of the ordinariate will be Fr Keith Newton. …

… Members of the ordinariate will be fully fledged Catholics of the Roman Rite. Ordinariate priests will be able to celebrate Mass freely in Catholic churches and Catholics attending ordinariate Masses will be able to receive Communion there.

Jeg har selv vært i Walsingham (nordøst for London), men kjenenr ikke (fromhets)tradisjonen der særlig godt. Les gjerne om stedet på Wikipedia.

1 hendelser på “The Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham”

  1. Øivind Østang

    Se den felles portalen til det katolske og det anglikanske valfartssenteret i Little Walsingham: http://www.walsingham.org.uk/ .

    Landsbyen Little Walsingham kalles «Englands Nasaret» fordi lady Richeldis de Faverches i 1061 i en visjon så Maria be henne bygge en tro kopi av huset der Maria mottok budskapet om at hun skulle bli Jesu mor. I nær 500 år var «Det hellige hus» i Walsingham et av Englands kjæreste valfartssteder, det meste av tiden under augustinerkanikkenes forvaltning. I 1538 la reformasjonen alt øde, og Walsingham-madonnaen ble sendt til London og brent.

    I mer enn hundre år nå har katolske og anglikanske pilegrimer igjen funnet veien til Walsingham – i det vennlig landskapet i Norfolk, bare en mils vei inn fra nordsjøkysten. Tidligere tiårs katolsk-anglikansk konkurranse er nå forlengst byttet ut med godt og nært samarbeid mellom det katolske valfartssenteret som holder til litt utenfor landsbyen, og det anglikanske inne i landsbyen – et steinkast fra ruinene av augustinerklosteret og kapellet som rommet Det hellige hus. Både den katolske og den anglikanske valfartskirken har en kopi av Walsingham-madonnaen; i det anglikanske kapellet står statuen inne i en kopi av Det hellige hus.

    Det anglikanske valfartssenteret i Walsingham har i snart hundre år vært et av de viktigste samlingsstedene for den høykirkelige fløyen (anglo-katolikkene) i Den engelske kirke. Det er både meningsfylt og vakkert at det nye anglikansk-katolske ordinariatet har fått navnet Our Lady of Walsingham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen