Reportasje fra Allen Hall i London

Fr Hunwicke er tydeligvis (selv om han ikke sier dette så veldig tydelig) en av de tidligere anglikanske prestene som nå er blitt katolikk og forbereder seg (noen ganske få måneder) på å bli katolsk prest. Som en del av denne forberedelsen var han og flere andre nylig på presteseminaret Allen Hall i London – og hadde en svært fin dag der. Han skriver i dette lille innlegget bl.a. om Msgr. Mark O’Toole (som var min beste, kanskje eneste, støtte da jeg gikk der i 1997-98) og om at den tida nå er over (men som flere av oss norske prester opplevde der i våre år) at presteseminaret og Vatikanet formidler helt ulike ting:

Another splendid day at Cardinal Allen’s Foundation, now long departed from Douay and lodged on the site of S Thomas More’s house in Chelsea. Allen Hall is well equipped with portraits recalling its distinguished past; …

We had a most gracious address from the Rector, Mgr Mark O’Toole, in which he negotiated with immense intelligence and sensitivity the question of our status … the man is clearly no fool. He then assured us that the dark decades when seminaries were less than totally in tune with Catholic Tradition were now just about over. This reassured many of us a great deal; I had dreaded, after the sour decades in the Church of England, having again to steel myself to argue and to fight for the Faith. I doubt if there will be any need for that. Fr Mark is clearly One Of Us. ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen