Tradisjonell latinsk messe i Oslo søndag 10. april kl 19.00

Jeg har tidligere meldt at det blir tradisjonelle latinske messer i Oslo annen hver søndag fra nå av. I vår blir det messe Pasjonssøndag, Påskedag, 2. søndag etter påske etc. Følgende melding er lagt ut på nettstedet tlm-oslo.katolsk.no om den første messen:

Kommende søndag – 10. april – feires den tradisjonelle latinske messen i Oslo, i St Joseph kirke i Akersveien, kl 19.00 – med muligheter for skrifte fra kl 18.30.

Denne søndagen feirer vi (se hele årets kalender her) pasjonssøndag, og tekstene for messen kan leses på latin og norsk her. Musikken til messens proprium er her – og til ordinarium synges Messe XVII og Credo I.

Er man litt ukjent med den gamle messen, og ønsker å forberede seg, kan man se et fullstendig messeoppsett på latin og norsk her. (Her er et nesten likt, helt nytt, oppsett i pdf-format. Kopier av dette vil også ligge bak i kirken – samt informasjon om når man skal knele, stå, sitte under messen – som man kan finne her.)

2 hendelser på “Tradisjonell latinsk messe i Oslo søndag 10. april kl 19.00”

  1. Den gamle messen burde ikke være så ukjent. Den har vært lest i mere enn 580 år i Norge. Det er noe å tenke på at i den gamle latinske messen kan alle nasjonaliteter og kulturer samles til felles messe, og det er jo dette som gjör den så katolsk. Morgenbladet har sett 32 sjeler i den gamle messen, men flere ganger har det også vært fullt både på St.Katarinahjemmet og i St. Joseph kirke. Stadig flere setter imidlertid pris på den gamle messen, og vi gleder oss over det.

  2. Gleder meg veldig til denne messen og dette er jo gullskatter som må bevares for denne og kommende tradisjoner. En berikelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen