Corpus Christi i Bergen i går

BA (tidl. bergen Arbeiderblad) skriver i dag om St Paul menighets store markering i går: «Johanneskirken har sjelden vært så smekkfull som da katolikkene holdt sin halvannen time lange messe. …» De skriver også (vel ikke særlig realistisk): «Les papiravisen mandag: LA KATOLIKKENE FÅ JOHANNESKIRKEN, mener politikere.»

7 hendelser på “Corpus Christi i Bergen i går”

 1. Hvor fantastisk ville det vel ikke være om vi fikk Johanneskirken! Jeg har aldri vært der, men det ser ut til å være en veldig vakker kirke :)

  Denne ville vi imidlertid kun få av lutheranernes godhet, og derfor med stor takknemlighet. Hva jeg personlig mener er viktigere er at vi får tilbake Nidarosdomen. Johanneskirken har lutheranerne tross alt selv bygget, så den ville derfor bare være en fantastisk gave, men ikke noe vi har krav på. Nidarosdomen derimot, har de faktisk frarøvet oss. Jeg leste et spennende innlegg om dette en gang, hvor det var en som mente vi kanskje faktisk kunne få den tilbake om vi gikk rettens vei, hva tenker De om dette?

 2. Både St. Johanneskirken i Bergen og Nidarosdomen tilhører og eies av nasjonen ved kommmune/stat. Den katolske kirke kan vel neppe hevde noen eiendomsrett til Nidarosdomen. Forøvrig hadde vi neppe hatt midler til vedlikeholde Domen.
  Min kone var til messe i St. Johanneskirken i går og fulgte prosesjonen i byen. Det kunne vært bedre oppslutning fra de norske i menigheten, men ellers vellykket.

 3. Alle kirkebygg som eies av Statskirken eies av Staten, det er rett som De sier, men når stat og kirke skiller lag neste år vil disse være den lutherske kirkens private eiendom, størst sannsynlig (med det unntak at Riksantikvaren kan gripe inn i tilfelle oppussing og vedlikehold, noe han jo også kan når det gjelder privatboliger etc).

  Den katolske kirke har juridisk sett eiendomsrett til Nidarosdomen (og alle andre kirker og annen kirkeeiendom som er bygget før Reformasjonen). Byggene er blitt stjålet ved det man kan kalle et kupp, og jeg tror det finnes rettspraksis på slikt som tilsier at den slags saker ikke blir foreldet, iallefall ikke så raskt.

 4. Jeg er helt enig med politikere…Johanneskirken brukes veldig lite.
  St. Paul kirken er så liten i forhold til antall AKTIVE katolikkere.
  La katolikere få bruke Johanneskirken på fulltid.
  Det er JO samme GUD……Ikke sant ? !!!

 5. Rent praktisk har nok St Paul menighet større behov for å få nye kirker i utkanten av byen; Nesttun, Åsane, kanskje Fyllingsdalen o.l., heller enn å få en stor kirke bare 500 m fra sin egen fine kirke, katolske skole og praktiske menighetssenter. (jeg bodde i Bergen i 11 år, og kjenner forholdene godt.)

  Til Hans Bj. kan jeg opplyse at St Paul menighet ikke har en så stor norsk gruppe som St Svithun; det er vel hovedgrunnen til at det ikke var så mange norske med.

  Til Eirik om katolsk krav på de gamle kirkene fra før reformasjonen; så er jeg redd det er helt urealistisk.

 6. Eirik: Jeg deler ditt syn, men du kan være sikker på at norsk lov har gjort noe slikt helt umulig. Men moralsk sett burde de ha gjort det. Som ei venninne av meg sier: det skjer ikke (desverre).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen