Forsinket ordinasjonsjubileum for meg selv – 25 år

Jeg har tenkt på det noen uker – men jeg husket faktisk ikke den nøyaktige datoen, bare at det var i første halvdel av juni 1986, men i dag fant jeg papiret – men glemt å skrive om min lutherske presteordinasjon, som var 8. juni 1986. Det var i Kragerø, der Den Evangelisk Lutherske Frikirke hadde sitt årsmøte, ordinator var Erling Berntsen.

Det var en fin dag, fint vær, mye folk, min kone var med og mine foreldre hadde også tatt turen fra Time på Jæren for å delta ved denne viktige anledningen. Jeg jobbet fortsatt for Nordiska L’Abri i Mölle ved Helsingborg (kom dit høsten 1984), men hadde vervet meg til noen ekstra år som feltprest – på Setermoen, fra 15. august samme år, jeg hadde også vært vernepliktig feltprest (uten ordinasjon) i Kirkenes fra 1982-83 – og ble ordinert til denne prestetjenesten.

Jeg var der i to år før jeg ble (hoved)pastor i Arendal Frikirke, fra august 1988 til juni 1994.
28. desember 1994 ble jeg så opptatt i Den katolske Kirke – og ble katolsk prest 8. januar 2000.

3 hendelser på “Forsinket ordinasjonsjubileum for meg selv – 25 år”

 1. Gratulerer så mye p. Oddvar. :) Måtte du ha mange gode år foran deg i gjerningen.

 2. Gratulerer, Pastor Moi!

  Du har en rikholdig bagasje, både som prest og menneske. Det er ikke en liten vei du har valgt å gå, i din ærlige streben etter å søke sannheten for å formidle Guds ord.

  Den katolske Kirke fikk, gjennom din konversjon – en prest med et bredt engasjement og en idealistisk grunnholdning. Ditt engasjement og det arbeidet, som du her på bloggen har lagt ned, er intet mindre en beundringsverdig. Jeg vil spesielt fremheve forståelsen av kirkens tradisjon, og Hennes rikholdige liturgi. Disse skatter har du nøysomt formidlet oss alle, til berikelse, for kunnskap og kanskje ikke minst, for den religiøse erkjennelse i en romersk-katolsk kontekst. Så også de små og store notiser, i forbindelse med hva andre skriver om Kirken. «En Katolsk Weblog» er således nu blitt et begrep – ja, noe, som man ikke kan unnvære, at besøke regelmessig.

  Din innsats for den gamle messe – og regelmessig celebrere den, er i seg selv enestående!!!

  Som en «gammel-katolikk» – takker jeg for at du fant veien til Moderkirken. Og en Takk for, at man selv har fått delta noen ganger her på bloggen din.

  Så Takk, Pastor – for din innsats! Og selv om dèt kanskje høres en smule anstrengende ut, men: Må din virksomhet vare i minst 25 år til…

  Med en vennlig hilsen fra Tor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen