Katedralene i St Quentin og Noyon – og Amiens

I dag var vi første delen av dagen i St Quentin og så katedralen der, deretter kjørte vi til Noyon og tilbrakte mer tid der – så bl.a. Jean Calvins museum, siden han var født i Noyon. Bildet under viser katedralen i Noyon.

Vi kom så til Amiens på slutten av dagen, og har sett den fantastiske katedralen der utvendig, Det er den største gotiske katedralen i Franrike (dobbelt så stor som Notre Dame de Paris, sies det). Vi så den fra veien nesten 10 km fra byen!

6 hendelser på “Katedralene i St Quentin og Noyon – og Amiens”

 1. Anna Maria Carmela

  Pastor Moi. Fantastiske bilder av alle disse kirker og katedraler. Meget interessant.
  Og alle helgenene og skikkene som er knyttet til dem. Storartet!

 2. Flotte katedraler. Jeg håper du også skal til katedralen i Bayeux. Den er fantastisk. Jeg var der til 900 årsjubileet i 1977, der min far også skrev en artikkel til jubileumsboken.

 3. Vi tar deg på ordet, Hallvard. Vi bor nå på rt hotrll 10 km nord for Bayeux, og skal besøke katedralen i morgen tidlig – sammen med museet som huser Bayeux-tappet.

 4. Anna Maria Carmela

  Selvom det hører ikke under religion, nevner jeg for morsomhets skyld at Norsk flid/Husflid på Tønsberg har fått produsert Saga drakten som har håndsydde broderier fra Bayeux-teppet. Den er faktisk veldig flott. Og veldig dyr. Den har smykker av bronse og sølv med keltneske motiver fra Irland. http://www.norskflid.no/tonsberg

 5. Fantastiske kirker! Jeg vet jeg er litt sent ute med å si dette ettersom dere alt er hjemme, men til neste gang – ta turen innom Paris også! Blant annet kan jeg anbefale St. Paul sur Rue de Rivoli, Notre Dame, Invalidedomen og Sacre Coeur – veldig fine kirker det også, om enn ikke fullt så store.

 6. I Paris har vi vært to ganger tidligere, Eirik, derfor ikke denne gangen. Vi så også Chartres ande gang vi var i Paris, men St Denis har jeg ikke sett – og heller ikke den du nevner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen