Slik dekket St Olav tidsskrift oppussingen av St Paul kirke

27. januar 1973 skriver St Olav tidsskrift at St Paul kirke er «nyrestaurert med et glimrende resultat». De hadde et lite bildet av hele kirken på forsiden og et større bildet av koret – NB FØR Weidemanns-korset kom opp – inni bladet. Men ikke emr tekst enn det står under det bildet.

3 hendelser på “Slik dekket St Olav tidsskrift oppussingen av St Paul kirke”

  1. Christian B.

    Det er bare et ord som kan beskrive en slik grufull vandalisme: Ikonoklasme!

  2. Christian B: nå jeg ser dette og andre bilder av feks St Olav fra gammeltid vs nå så gråter det inni meg. Jeg fatter ikke at det er mulig å gjøre slikt mot en fra før av nydelig kirke (som kunne og burde vært smellvakker).

  3. «Nyrestaurert med et glimrende resultat». Og jeg som trodde det var en synd å lyve…

    Det jeg ikke forstår er at ikke Riksantikvaren har satt ned foten mot dette, ettersom disse kirkene var nokså gamle også på den tid denne vandaliseringen foregikk (St. Paul var vel omkring 100 år og St. Olav noe eldre?). Det er godt å se at St. Paul har blitt noe bedre enn det var helt i starten av denne «restaureringen», men det er likevel ikke direkte vakkert, og St. Olav… vel, jeg syns fortsatt St. Olav er en vakker kirke, men den er jo definitivt bare en skygge av seg selv, og har nok ikke lenger helt etter min smak den skjønnhet og verdighet som tilligger en katedral.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen