Tradisjonelle begravelsesritualer i Wien

Da erkehertug Otto av Østerrike nylig ble gravlagt, fikk vi se at man fortsatt kan den tradisjonelle liturgien i Østerrike; flotte kirker, tradisjonelle og flotte seremonier – og faktisk så jeg absolutt ingen fiolette messeklær, bare svarte. Se bl.a. den romerske messehakelen (med dalmmatika under) kardinal Schönborn bærer over.

Les mer om dette og se mange flere bilder her.

Michael Haydens requiemmesse ble sunget – hør litt av den under.

6 hendelser på “Tradisjonelle begravelsesritualer i Wien”

 1. Dette var en utrolig flott og høytidelig requiemmesse for en stor personlighet, og ekstra fint at dette skjer i Østerrike. Dette oppveier straks den kanskje urettferdige kritikk jeg også var med på imot Wiens primas

 2. Her er jeg hjertens enig med Hallvard.

  For noen praktfulle bilder fra denne høytidelige requiemesse i forbindelse med begravelsen vedrørende Erkehertug Otto von Habsburg. At sorte messeklær nu igjen er tatt i bruk, sammen med den tradisjonelle liturgi, gleder. Bare to ord behøves for å beskrive Kirkens prakt og liturgiens feiring her: Vakkert og storslagent!

  Tor

 3. Det var stort at erkehertug Otto von Habsburg fikk en slik begravelse. Det skulle da også bare mangle. Han var motstander av novus ordo (i vid forstand) og en tradisjonell konservativ, også politisk, fra det store katolske fyrstehus Habsburg.
  Jeg har bekjente som pleide nær politisk kontakt med ham og han var en helstøpt mann. Hadde den østerrikske helt og martyr Engelbert Dollfuss fått sin vilje til slutt, hadde Otto von Habsburg dødd som overhode for det katolske monarki Østerrike.
  Requiescat in pace

 4. Jeg er enige med alle i at det var en gripende og passende avskjed med et betydningsfylt menneske – men Hallvard: glem ikke at Wien er en by med «Schlagsahne und Walzer» hvor effekt ofte er viktigere enn susbstans. Jeg håper selvfølgelig at dette er symptomatisk for en positiv utvikling, men vil gjerne ha syn for segn!

 5. Atle Jansens påminnelse er betimelig: En svale gjør ingen sommer, og en enkelt anledning som dette er ingen trend – men la oss håpe at det vil vise seg å være en del av en trend!

  Og la oss gjerne bruke denne som ett eksempel på at de gamle former ikke er glemt – slik at våre motstandere ikke kan bruke det som argument…

 6. «… slik at våre motstandere ikke ustraffet kan bruke det som argument…»

  Det var ikke måte på til partisanspråk heller. Er du sikker på at det er den hellige messe du snakker om Anders Wohin, eller er det en konkurerende geriljagruppe du hadde i tankene? [Jeg slettet ordet ‘ustraffet’ i kommentaren du refererte til. RED]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen