Fjerde Fota Liturgical Conference

Den fjerde Fota Liturgical Conference ble arrangert i Irland i to omganger i sommer, første runde var i slutten av juni. Denne konferansen kan man lese om her, dvs. om alle de interessantee personene som skulle holde foredrag:

H.E. Raymond Leo Cardinal Burke
Prof D. Vincent Twomey
Prof. Dr. Dieter Böhler, SJ
Fr. Sven Leo Conrad Dom Cassian Folsom, OSB
Dom Paul Gunter, OSB
Prof. Dr. Manfred Hauke
Prof. Dr. Helmut Hoping
Fr. Uwe Michael Lang
Prof. William Mahrt
Dr. Caitríona Ó Dochartaigh
Prof. Lauren Pristas
Dr. Janet Rutherford

Av disse foredragene har jeg bare sett Prof. Manfred Haukes foredrag publisert (som kan leses her), og det er til gjengjeld svært interessant. Det heter «The “Basic Structure“ (Grundgestalt) of the Eucharistic Celebration According to Joseph Ratzinger», og handler om hvordan noen teologer har prøvd å skille mellom liturgiens indre innhold (som er offeret) og dens ytre form (som er måltidet), og hvordan disse forsøkene ikke har vært vellykkede – og også er blitt kritisert av kardinal Ratzinger.

Les gjerne hele det interessante foredraget selv. Jeg kommer tilbake til deler av det om ikke lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen