«Å bevare seg selv fri for smitte fra denne verden, det er en gudstjeneste som er ren og uplettet i Gud Faders øyne.»

Denne uka leser vi tekster fra Jakabs brev i hverdagsmessene. teksten fra i går kveld syns var ganske aktuell (Jak 1,19-27):

Kjæreste brødre, til å lytte skal en alltid være rede. Men før en taler, og før en blir harm, skal en gi seg tid! For en sint mann fremmer ikke Guds rettferd. Derfor, bort med alt som er urent, alle rester av ondskap, og ta i mildhet imot det ord som er blitt innpodet i dere, og som er mektig nok til å frelse deres sjeler. Og bedra ikke dere selv: Lev etter ordet, og nøy dere ikke med å lytte til det! For en som bare lytter til ordet uten å handle etter det, han ligner en mann som betrakter i et speil det ansikt naturen har gitt ham: Knapt har han sett på det, så går han sin vei, og straks har han glemt hvordan han så ut. Den derimot som gir nøye akt på den fullkomne lov, frihetens lov, og blir ved med det, som ikke glemmer det han hører, men lar ordet følges av handling, den mann vil finne velsignelse ved det han gjør.

Den som tror han tjener Gud, men ikke holder sin tunge i tømme, han bedrar seg selv, og hans tjeneste for Gud er ingenting verd. Mens å se til foreldreløse og enker i deres nød, og bevare seg selv fri for smitte fra denne verden, det er en gudstjeneste som er ren og uplettet i Gud Faders øyne.

Slik er epistlene denne 6. uka av kirkåret: Mandag, Tirsdag (ikke i år), Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag. Vi fortsetter å høre fra Jakobs brev neste uke – Mandag, Tirsdag – men avbrytes av askeosdag før brevet er ferdiglest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen