Ber paven tillate kommunion bare direkte på tungen

I dag undertegnet jeg følgende forespørsel til pave Benedikt:

Your Holiness,

We are convinced of the great spiritual harm inflicted on the Catholic faithful, and the profanation of the Blessed Sacrament that often occurs by the practice of Communion received on the hand.

We implore Your Holiness to personally intervene to restore once again the normative practice of reception of Holy Communion on the tongue alone.

Jeg ser at det mulig å motta kommunion i hånden på en verdig måte, men altfor ofte er kommunionsutdelingen i våre menigheter for dårlig. Og siden denne forespørselen til pave Benedikt ble anbefalt av en presteblogger jeg stoler på, og på alle måter ser ut til foregå på en god måte, valgte jeg å undertegne.

En blogg forteller mer om dette, og selve forespørselen kan undertgnes her (det er helt frivillig om man også vil gi en gave til ipetitiones.com).

3 hendelser på “Ber paven tillate kommunion bare direkte på tungen”

 1. En av signatarer er tsjekkisk prest som i 1997 samlet underskrifter fra 160 tsjekkiske prester i petisjon til Johannes Paul II. for å ikke tillate håndkommunionen i Den Tsjekkiske republikk. Men Prahas erkebiskop Vlk fikk det gjennom. Sitter med inntrykket at det er mest utlendinger i Praha som benytter seg av denne tillatelsen og folk som gikk gjennom et «politisk korrekt kurs», resten lukker øyne for å ikke se det.

  Den nevnte presten, en helgen jeg kjenner godt personlig, ba Gud at Han gjør noe for at han ikke tvinges i dette. Fikk en sykdom som gjør at han ikke kan røre på seg, ikke puste uten maskin, ikke snakke, ikke spise, kommuniserer bare ved å blunke til bokstaver i alfabetet. Fikk høre at han kom til å dø i løpet av noen få måneder, men har levd nå med dette i over ti år. Enkelte mirakuløse hendelser skjedde også (og man opplevde klassiske mirakler rundt ham allerede mens han var frisk). Han ofrer sin ubeskrivelige lidelse for nettopp denne saken pluss for gode biskoper.

  Hvis folk i Norge som er dessverre vant til håndkommunionen vil se hvordan vi ser på saken, da er intet bedre enn biskop Schneiders intervju: http://www.youtube.com/watch?v=Jii6NCfTW68
  Det er slik det føles. «We could only weep.»

  Jeg la merke til, da det var svineinfluensa, at selv enkelte vestlige tradisjonvennlige prester (som Father Z.) så på dette, til syvende og sist, som på et valg man tar. Det er ikke slik. Det er ikke et valg, det er ikke en lek som handler om hvem som er frommest; håndkommunion er en absolutt umulighet.

  Da det var pest i Milano, klatret St. Carlo Borromeo på stige opp til innesperrede folk for å skrifte dem og gi dem kommunionen, det han slett ikke gjorde, var å innføre håndkommunionen.

  Biskop Schneider signerte petisjonen også. Måtte Gud velsigne ham!

 2. Å ta imot kommunion på tungen føles som eneste og riktige måte for meg. Helst knelende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen