Tradisjonell latinsk messe i Oslo søndag 22. april

Det blir som vanlig tradisjonell latinsk messe i St Joseph kirke fjerde søndag i måneden, 22. april kl 19.00 – og vi feirer 2. søndag etter påske. Alle tekstene kan man lese HER på latin og norsk og hele programmet for messen er HER.

Det er viktig å huske på at i påsketiden telles søndagene ulikt i den gamle og den nye kalenderen. 22. april feires 2. søndag etter påske i den tradisjonelle kalenderen, men 3. søndag i påsketiden i den nye kalenderen.

Søndagens inngangsvers lyder slik:

Misericordia Domini plena est terra, alleluia: verbo Domini cæli firmati sunt, alleluia, alleluia. — Exsultate, justi, in Domino: rectos decet collaudatio. V.: Gloria Patri … – Misericordia Domini plena est terra … — Jorden er full av Herrens miskunn, alleluja. Ved Herrens ord er himlene festet, alleluja, alleluja. Juble i Herren, rettferdige: Lovsang sømmer seg for de rettvise. Ære være …

Og til inngang (før messen begynner) synger vi:

Krist sto opp av døde i påskemorgen røde! Ti synger lydt og sjeleglad hans menighet i allen stad: Ære være Gud i det høye!
Krist stod opp av døde, nu sonet er vår brøde! Ti synger lydt og sjeleglad hans menighet i allen stad: Ære være Gud i det høye!
Krist stod opp av døde, i himlen vi ham møte! Ti synger lydt og sjeleglad hans menighet i allen stad: Ære være Gud i det høye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen