Troskongregasjonen irettesetter katolske nonner

Jeg er tre dager for seint ute med å rapportere at Troskongregasjonen denne uka offentliggjorde en rapport der de sterkt kritiserer LCWR (Leadership of Catholic Women Religious) – den organisasjonen som organiserer ca. 80% av katolske ordenssøstre i USA. Det danske nettstedet Katolsk Tradition skriver om dette:

… Troslærekongregationen har netop offentliggjort en doktrinær undersøgelse af organisationen. Man kan heri erfare, at organisationens møder og publikationer regelmæssigt indeholder budskaber, som er i åbenlys modstrid med de mest basale dele af Kirkens lære, og så er der naturligvis den udbredte forvirring omkring seksualmoral og kvindens stilling i Kirken. … I rapporten hedder det bl.a.:

1) Den nuværende læremæssige og pastorale situation i LCWR er kritisk og giver anledning til alvorlig bekymring, givet den indflydelse,som LCWR har på ordenssamfund også i andre dele af verden;

2) Så snart den igangværende visitation af de kvindelige ordner i USA er afsluttet, skal den hellige Stol gribe ind for at gøre hvad der er nødvendigt for at reformere LCWR;

3) Troslærekongregationen vil undersøge forskellige muligheder for kanonisk indgriben mhp. at afhjælpe de problemer som findes i LCWR.

Enhver med blot en smule kendskab til romerske skrivelser vil forstå, at der her tales med meget store bogstaver. ….

Den amerikanske bispekonferansens nettsider skriver også om dette, og har også en lenke til selve rapporten til Troskongregasjonen HER (pdf-fil).

Father Z. skrev om dette for noen få dager siden. Også det ganske liberale katolske tidsskriftet America melder om dette – med en nokså nøytral presentasjon, men kommentarene viser hvem som leser dette bladet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen