En kongregasjon av unge nonner i USA

I Ann Arbor, Michigan, har kongregasjonen Dominican Sisters of Mary, Mother of the Eucharist vokst fra 4 søstre i 1997 til over 100 i dag. De fleste av søstrene tar visstnok lærerutdanning, så fokuset for kongregasjonen er tydeligvis på katolske skoler og katolsk katekese. I Norge (og mange andre land) fantes det veldig mange søstre av denne typen tidligere, men nå er de (nesten) helt borte. Hva er det som gjør at denne nye gruppen i USA klarer seg så godt?

Sheiscatholic har lagt ut tre videoer på youtube som handler om dette. Hennes 17 år gamle søster har fått et kall til ordensliv, velger disse dominikanerinnene, blir akseptert og trer inn – på prøve i første omgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen