11. august: Den hellige Klara – eller lørdagsmesse for Maria

Den hellige Klara av Assisi er en viktig helgen og feires i den nye kalenderen 11. august. Det er som vanlig en grundig beskrivelse av henne på katolsk.no – SE HER. 11. august var hennes dødsdag i 1258, og hun ble begravd dagen etter. I den tradisjonelle kalenderen feires hun på begravelsesdagen, 12. august – og altså ikke i år, siden det er sen søndag. Engelske Wikipedia forteller hvorfor dagen ble forandret:

In the traditonal Calendar, her feast day wss celebrated as a Double on August 12, the day following her death, as August 11 was already assigned to Saints Tiburtius and Susanna, two third-century Roman martyrs. It was changed to a Third-Class Feast in 1960. The 1969 calendar reform removed the feast of Ss. Tiburtius and Susanna from the calendar, allowing St. Clare’s feast to be celebrated on August 11, as a Memorial.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen