Forstå pave Frans ved hjelp av pave Benedikt

Father Z. er en av de ganske konservative katolske bloggerne som har gjort mest for å se den nye pavens måte å handle på som en fortsettelse av pave Benedikts styre. Han har til og med laget et bilde på toppen av sin blogg som uttrykker akkurat dette:

13apr_francis_through_benedict

Han skriver også om det i dette blogginnlegget (fra onsdagsauduensen denne uka). Og i en diskusjon om pave Frans’ liturgier i den stille uke tar han samme spørsmål opp. Og her (fra 28/3) prøver han å analysere hva pave Frans sannsynligvis prøver å gjøre.

2 hendelser på “Forstå pave Frans ved hjelp av pave Benedikt”

  1. Forhåpentligvis har han rett, men jeg ser ting som tyder på det motsatte – og nu som vi så slutten på den liturgiske ørkenvandring…..

  2. Jeg håper den gamle latinske messen får gode kår også under den nye paven. Det var litt skuffende å höre at färre har vist interesse for den tridentinske messen i St. Hallvard. Man kunne ha en artikkel om denne messen i Broen – St. Olav kirketidsskriftet for å gjöre dette mere kjent. Her i Sverige er det en stadig ökende interesse for den gamle messen, og dens liturgi stöttes med full kraft av biskopen i Stockholm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.