Kan vi få flere gifte prester?

Det har flere ganger blitt diskutert om Kirken bør eller kan få flere gifte prester. Det ble diskutert på bispesynoden om Eukaritisen i 2005, men da endte biskopene med å svare nokså negativt. Jeg har også i det siste hørt signaler om at Roma akkurat for øyeblikket vil være forsiktige med å gi dispensasjoner fra sølibatsplikten (som jeg fikk i 1999) – men i det anglikanske ordinariatet fikk man et par hundre gifte katolske prester for noen få år siden. Det er jo også en hel del praktiske utfordringer (og her er jeg selv igjen et eksempel) mht hvordan man skal bruke oh lønne en prest som har familie.

Men nå har det nettopp kommet nyheter om at pave Frans kanskje vil kunne åpne for flere gifte prester – slik leser vi i the Tablet:

A bishop who met with Pope Francis in a rare private audience on 4 April has said in an interview that the two men discussed the issue of the ordination of “proven” married men – viri probati – in a serious and positive way.

Bishop Erwin Kräutler, Bishop of Xingu in the Brazilian rainforest, spoke to the Pope about Francis’ forthcoming encyclical on the environment, and the treatment of indigenous peoples but the desperate shortage of priests in the bishop’s huge diocese came up in the conversation. According to an interview the Austrian-born bishop gave to the daily Salzburger Nachrichten on 5 April, the Pope was open-minded about finding solutions to the problem, saying that bishops’ conferences could have a decisive role. …..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen