Liturgikonferanse i New York City

Konferansen Sacra Liturgia startet i går, og ved åpningen ble det presentert en hilsen fra kardinal Robert Sarah, lederen av Vatikanets liturgikongregasjon. Der sier han bl.a.:

When the Holy Father, Pope Francis, asked me to accept the ministry of Prefect of the Congregation for Divine Worship and Discipline of the Sacraments, I asked: «Your Holiness, how do you want me to exercise this ministry? What do you want me to do as Prefect of this Congregation?» The Holy Father’s reply was clear. «I want you to continue to implement the liturgical reform of the Second Vatican Council,» he said, «and I want you to continue the good work in the liturgy begun by Pope Benedict XVI.»

My friends, I want you to help me in this task. I ask you to continue to work towards achieving the liturgical aims of the Second Vatican Council (cf. Sacrosanctum Concilium, I) and to work to continue the liturgical renewal promoted by Pope Benedict XVI, especially through the Post-Synodal Apostolic Exhortation Sacramentum Caritatis of 22 February 2007 and the Motu Proprio Summorum Pontificum of 7 July 2007. ….

Les om konferansen på denne Facebook-siden – og lese hele kardinal Sarahs hilsen (under).

2015_litconf_sarah1
2015_litconf_sarah2
2015_litconf_sarah3

3 hendelser på “Liturgikonferanse i New York City”

  1. Sigbjørn Sønnesyn

    Det er vel grunn til optimisme, er det ikkje? Så lenge det er BXVI si forståing av liturgireformane etter VII som vert lagt til grunn, med vekt på Summorum Pontificum, skulle liturgikongregasjonen vere i gode hender – Deo gratias!

  2. Det er grunn til en viss optimisme, men det er også en del skjær i sjøen. Kardinal Sarahs syn på liturgien syns jeg er solid, og det er spesielt positivt av pave Frans ønsker pave Benedikts liturgiske arbeid videreført. Men pave Frans’ egne liturgiske preferanser har det vært vanskeligere å få riktig tak på.

  3. Sigbjørn Sønnesyn

    Ja, det er difor eg grip tak i dei positive teikna som er å finne. Eg og slit litt med å sjå kvar pave Frans ynskjer å ta liturgien, men det ser lysare ut etter utnemninga av Kardinal Sarah.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen