Bok om Tridentinerkonsilet

omalley_trent
Jeg har tatt en liten pause fra liturgilesing, og har i går og i dag lest Trent: What Happened at the Council, av John O’Malley, SJ – den er på 350 sider, så det tar nok et par dager til å lese den ferdig. Den er utgitt på Harvard University Press, og på amazon.com kan man bl.a. lese dette om boka:

In Trent: What Happened at the Council, distinguished author John O’Malley disentangles for us the complicated history of one of the most important ecumenical councils ever held, extracting for us the essential issues from the often animated discussions and the technically formulated decrees on doctrine and reform. Written in a lively literary style without recondite terminology, this compendious account of the Council of Trent will be useful not only to students of church history, theology, and canon law, but also to anyone interested in the religious and cultural developments of the early modern Western world.

Jeg hører til blant de som har visst altfor lite om konsilet i Trento i Nord-Italia, og visste f.eks. ikke at det deltok en nordisk biskop, men i boka nevnes Uppsalas erkebiskop Olaus Magnus. Svensk Wikipedia skriver slik om han:

Olaus Magnus utnämndes 26 oktober 1544 år av påven Paulus III till katolska kyrkans ärkebiskop i Uppsala. Vid det tridentinska mötet 1545 deltog han således som svensk delegat, och han hade föresatt sig att återinföra katolicismen i Sverige, men bodde kvar i Rom. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen