Dag Øivind Østereng på NRK

nrk_mai2016_ostereng
I går var Dag Øivind Østereng på programmet Torp på NRK. Programmet beskrives som «Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.»

Programmet kan man se her (og jeg ser/hører på det mens jeg skriver dette).

Mot slutten av programmet (fra 25 minutter) spørres Østereng hva han nå skal gjøre.
Etter hvert spør Torp: «Du skal bli katolikk?»
Og Østereng svarer: «Ja, det skal jeg bli på sikt.»

2 hendelser på “Dag Øivind Østereng på NRK”

 1. Wenche Magnussen

  Hei Dag Øivind Østereng.
  Takk for dine sterke ord i kveldens program hos Torp. Jeg frydet meg og ble varm i hjertet av ditt forsvar for vår himmelske far Gud og Jesus Kristus.
  Jeg har selv kjempet både hos prestene, bønnemøter og biskopen men synden seira. Jeg ønsker å melde meg ut av kirka, men vet ikke hvor jeg skal gå. Kirka har alltid vært meg nær, men nå skranter den og jeg føler meg utilpass der. Alle sier jeg bør melde meg inn i en ny menighet om jeg ønsker melde meg ut, men jeg vet jo ikke hvor jeg skal gå? Jeg har bedd mye for kirka, og fått både syn og drømmer. Har vært litt innom pinsemenigheten men føler det ikke 100% meg. Skulle ønske dere prester kunne opprette vår egne sterke moralske kirke for det vi tror på. Mange melder seg ut. Hvorfor ikke samle dere og la oss medlemmer som vil følge Gud og Jesus tro stå sammen så urolig som verden i dag er. Vi trenger å holde hverandre i hendene nå. Vi ville blitt mange etter hvert, det kan jeg garantere. Alle snakker om dette og er forvirret. Vil du skrive noen ord til meg ville jeg bli glad. Hva råder du meg til å gjøre? Hvor skal jeg melde meg inn som trua blir holdt? Jeg trenger veiledning for dette er ikke enkelt.
  Håper å høre fra deg. Gud velsignet deg. Klem fra Wenche Magnussen, Molde.

 2. Det var ille at ikke Østereng visste hva ‘carissimi’ egentlig betyr, når han har ledet et fellesskap ved det navnet i flere år. Det betyr ikke «mine elskede,» men «[høyt/mest] elskede» (superlativ). Eiendomspronomenet kommer i tillegg. Det virker som om han trodde at «-mi» hadde noe med «mine» å gjøre. Hva vet nå jeg.

  Det betyr i hvert fall ikke «én retning,» som programlederen foreslo (!).

  Hvor vanskelig er det egentlig å slå opp dette på forhånd?

  Ellers synes jeg at Østereng gjorde en god figur i intervjuet. Torp oppfatter jeg som profesjonelt middelmådig (og ikke fordi han mangler sin skolelatin).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen