OKB stevner staten – sjokkerende forskjellsbehandling

Oslo katolske bispedømme stevner staten, kan vi lese på katolsk.no:

Oslo katolske bispe­dømme har nå oversendt en stevning til Oslo tingrett og går til det alvorlige skrittet å saksøke staten. Vi mener statens vedtak om milliontilbakebetaling i medlemsregistersaken er ugyldig og at saken må prøves for retten. Rettsaken vil trolig komme opp i løpet av annet halvår 2016.

Hele stevningen ligger her (men uten vedleggene), og på siden jeg lenket til forklarer Lisa Wade kort hva stevningen går ut på. Les hva hun skriver der under overskriften Likhet for loven.

Jeg leste selv stevningen grundig tirsdag kveld, og har skrevet et stykke på Verdidebatt (og jeg håper å få noe inn i Vårt lands papiravis) med følgende overskrift «Sjokkerende forskjellsbehandling» og ingress «Det har i mange år vært en sjokkerende forskjellsbehandling av lutheranere og katolikker, for de nordiske folkekirkene har fått mye gunstigere ordninger enn katolikkene.»

Les mitt innlegg på Verdidebatt her.

4 hendelser på “OKB stevner staten – sjokkerende forskjellsbehandling”

  1. Da må de betale det som staten krever; 40,5 millioner fordelt over fem år – pluss et lignende beløp til kommunene. Muligens vil de også bli nødt til å betale statens utgifter til rettsaken. Men sannsynligvis vil OKB anke hvis de taper i første rettsinnstans.

  2. Et mulig tap i retten kan bety også at Biskopen og Økonomen kan dømmes for «grovt bedrageri» (slik jeg forstår, politiet er ikke ferdig med den parallell etterforskningen), altså hva som kan skje (kanonisk sett) hvis de blir dømt?

  3. Nei, dette har ingen ting å gjøre med en mulig siktelse av biskopen og økonomen.
    I denne stevningen ber Oslo katolske bispedømme om at Kulturdepartementets vedtak – om tilbakebetaling av støtte for år 2010-14 og reduksjon i tilskuddet for 2015 blir erklært ugyldige – ingen ting annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen