Utnevnt til sykehusprest i Oslo

I går ble det kunngjort på katolsk.no, bl.a. at:

P. Oddvar Moi løses, med virkning fra den 1. juni 2016, fra stillingen som kapellan i St. Hallvard menighet i Oslo, og utnevnes fra samme dag til sykehusprest i Oslo. Fra samme dag avløser han p. Ragnar Leer-Salvesen og p. Ole Martin Stamnestrø ved sekretariatet i Norsk katolsk bisperåds liturgiske kommisjon, og utnevnes til sekretær for denne.

Jeg ba selv biskopen om å få mer selvstendige arbeidsoppgaver, etter å ha vært kapellan nå snart 17 år. Å bygge opp en katolsk sykehuspresttjeneste i Oslo-området regner jeg med vil bli både utfordrende og interessant. Samtidig er jeg usikker på hvordan det vil oppleves å ikke være i vanlig menighetstjeneste, det har jeg nemlig vært i de fleste år siden 1988.

Jeg er formelt løst fra tjenesten i St Hallvard menighet allerede fra 1. juni, men i praksis kommer jeg til å være der på halv tid ut august – for arbeidet den liturgiske kommisjonen kommer ikke til å starte opp i særlig grad før sommeren er over.

2 hendelser på “Utnevnt til sykehusprest i Oslo”

 1. Gratulerer så mye med stillingen – vi har savnet katolsk prestetjeneste når vi har bodd på sykehus det siste året – så blir spennende med nye utfordringer. samtidig kommer vi til å savne en norsktalende prest i St. Hallvard Kirke

 2. Jørn Lemvik

  Gratulerer Oddvar
  Spennande og viktige oppgåver
  Vanleg menighetsteneste er bra – det er i menighetene livet leves :-)

  Guds signing over dagane

  Jørn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen