Fra Luther til Peter


Dag Øivind Østereng gir i disse dager ut boka «Fra Luther til Peter» og i en anmeldelse i avisa Dagen skrives det bl.a.:

Denne uken kommer Østerengs egen fortelling i form av boken «Fra Luther til Peter – en pilegrims bekjennelser». Og det har vært en helt usedvanlig interessant opplevelse å følge Østereng på hans trosvandring fra barndommen og frem til han i dag står frem som overbevist katolikk. Interessant fordi Østereng analyserer så klart. Gang etter gang. Og fordi han ikke bare en, men to ganger har valgt å bryte med det kjente og trygge for å følge sin overbevisning. Boken er innholdsrik, flere ganger er nerven i fortellingen sterk. Østereng skriver og forklarer godt, og gjør dermed boken tilgjengelig for flere enn de spesielt interesserte. …

Et av bokens mest innholdsmettede kapitler er det hvor Østereng oppsummerer et foredrag han holdt på NLMs høyborg Fjellhaug i 2007. Jeg skulle gjerne ha vært der i salen og lyttet. Det må ha vært en tankevekkende opplevelse. På punkt etter punkt går han rett inn i standpunkter som har vært sentrale for den lutherske lavkirkeligheten og utfordrer deres holdbarhet. Det må ha vært en spesiell opplevelse å sitte i salen og høre nettopp Østereng si det han sa der. …

Foredraget Dag Øivind holdt på Fjellhaug i 2007, la jeg merke til og skrev om på bloggen.

Boka gis ut på Efrem forlaf – og man kan lese flere sider fra starten av boka på forlagets nettsider.

2 hendelser på “Fra Luther til Peter”

  1. Kjell-Roger Isene

    Tusen takk for viktig info, nok ein gang! Eg skal få lest Østereng sin bok med det første.
    Eg sette veldig pris på linken til foredraget av Østereng på Fjellhaug. Har no lest foredraget med fleire såkalla hakeslepp og » – Takk, Gud!» undervegs. – Tenk, at dette vart sett ord på tilbake i 2007 i akkurat den konteksten!
    Bloggen din inneheld utruleg mykje verdifullt stoff, som over mange år blir berre endå meir verdifull!

  2. Fint at du finner interessante ting på bloggen, Kjell-Roger.
    Jeg har selv nettopp kjøpt Østerengs bok, og planlegger å lese den i løpet av helga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen