Pave Benedikts agenda

Joseph Ratzinger gjentok i sin siste preken før konklaven som valgte ham til pave, at vi må “ha en voksen tro,” og ikke “være barn i troen som kastes omkring av enhvert lærdoms vær.” Punkt for punkt ser vi her på spørsmål som møter pave Benedikts tjeneste.

Because modern times are leading precisely toward this, he warned: to “a dictatorship of relativism which recognizes nothing as definitive and leaves as the ultimate standard one’s own personality and desires.”

Against this “deceit of men,” Ratzinger opposed the principle that “we have, instead, a different standard: the Son of God, the true man,” who is also “the standard of true humanism” and “the criterion for discerning between the true and the false, between deception and truth.”

Slik skriver Sandro Magister en lang artikkel om pave Benedikts meninger og mål for Kirkens liv og utvikling. Det er en litt krevende artikkel å lese (på engelsk), og delvis gjentar den noe skrevet i fjor, men den er lærerik og gir en god forståelse av hvem pave Benedikt er og hva han ønsker å gjøre i sine år som pave. Hele artikkelen kan leses her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen