6 hendelser på “Les skrifter av pastor van der Burg”

 1. Takk for at du har tatt deg bryet med å finne og laste opp disse skriftene av Pastor Van der Burg. De virker utrolig interessante

 2. Tusen takk, pastor Moi!
  Jeg har selv samlet på v.d Burgs skrifter i lang tid og har vel alle hans skrifter i samlingen min, inkludert en tykk privat belæring av en rektor på en skole i Arendal, skrevet på skrivemaskin og har kommentarer fra pastors hånd i margen.

  Dessverre falt den gode pastor v.d Burg i «unåde» etter 1969-1970 og måtte utgi resten av sitt materiell på eget forlag. Det finnes også forøvrig flere meget gode verk av pater Lutz OP, for den som er interessert i å ta vare på vår skriftlig katolske arv. Jeg har selv langt de fleste av diss i mitt eie, om du skulle være interessert i å laste opp disse også.

 3. Kjetil,
  Fordi han ikke ville endre seg i takt med det modernistene (de liberale 68’ere, influert av Rahner og hans disippel Hans Küng, von Balthasar, Schillebeeckx, Boff og Teilhard de Chardin) forkynte og som dessverre fikk altfor stor innflytelse i kirken i de postkonsiliære år.

 4. Jeg ville gjerne ha visst litt mer presist hva som skjedde; følte van der Burg seg etter hvert satt litt ut på sidelinja, skjedde det noe mer formelt eller tydelig, i forhold til andre prester, til biskopen osv.? Jeg har sett at de siste skriftene hans ble utgitt på eget forlag, og at han ble regnet som ganske konservativ og litt firkanta av noen av sine medbrødre, men noe mer konkret vet jeg ikke.

 5. Dessverre er de fleste som kunne bekrefte dette allerede døde. Det går an å spørre biskop emeritus Gran, som var hans biskop og som etter sigende ikke satte så stor pris på pastor van der Burg.
  Jeg har en god venn av meg som idag er en eldre mann og eneste gjenlevende medlem av Una Voce Norge. Han vet veldig masse om denne saken, for han var pastors gode venn og så hvordan en mann som hadde gitt så mye for Kirken i Norge, døde av sorg over behandlingen som ble ham til del og over hvordan tilstanden ble som en følge av de revolusjonære endringer som fant sted.

  Min venn har gjennomgått mye for sin ortodoksis skyld, derfor så må jeg spørre ham om jeg kan gi deg hans telefonnr. Send meg en e-post, så kan jeg gjerne formidle kontakten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen