Børre Knudsen er blitt 70 år – hedra for sitt arbeid

Børre Knudsen er blitt 70 år, og har fått Parkinsons sykdom. Men i går ble han hedra med et festskrift, og Vårt Land referer fra pressekonferansen:
– Men selv om jeg ryster, står Guds grunnvoll fast, konkluderte 70-årsjubilanten Børre Knudsen ved avslutningen av pressekonferansen der festskriftet «Som en ild går Åndens ord» ble presentert mandag formiddag. …

Børre Knudsen takket sine venner for «å ha påskyndet en dåres kamp»:

– Jeg har forsøkt å være et enfoldig Guds barn. Og jeg har fått erfare at det har bærekraft. Det har ofte vært som å gå på vannet, og gang på gang har jeg opplevd at jeg holder på å synke. Men Herren har båret meg gjennom alt, sa dagens 70-årsjubilant med henvisning til den kamp han har ført.

Vårt Lands redaktør, Jon Magne Lund, skriver også at ingen blir uberørt etter et møte meg Børre Knudsen. Det kan jeg selv skrive under på, jeg møtte ham selv ved tre anledninger tidlig på 90-tallet.

VL skriver også: Pater Kjell Arild Pollestad oppsummerte i et par korte setninger det mange av bokas 30 bidragsytere utdyper på trykk:

– Det norske kristenfolk av alle konfesjoner vil om noen generasjoner være like takknemlig for det Børre Knudsen utrettet på 19-hundretallet som for det Hans Nielsen Hauge utrettet på 18-hundretallet. Det provoserende ved Børre Knudsen er at han taler sant.

Børre Knudsen refererte i sitt innlegg de 17 punkter mot Lov om selvbestemt abort, som han offentliggjorde i Balsfjord prestegård 18. desember i 1978:

– Jeg er ikke kommet til noe annet resultat i dag, konkluderte han.

3 hendelser på “Børre Knudsen er blitt 70 år – hedra for sitt arbeid”

  1. Vi må bare gratulere åndskjempen, Børre Knudsen. Som katolikker er det synd at vi har talsmenn som ihvertfall jeg ikke liker å bli representert av.

  2. Absolutt må vi gratulere Børre Knudsen.
    Da jeg var liten gutt var han den som pekte seg fram i offentligheten som den som virkelig mente det han sa.
    Den mannen har måttet gjennomgå mye for sin tro. Den eneste gangen jeg har sett ham bli behandlet skikkelig i media, var i et intervju i Morgenbladet(!) der en ung, kvinnelig journalist intervjuet ham. Hun hadde et åpent sinn og intervjuet ble deretter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.