Slutt for liberalteologisk menighet

Oslo 3. baptistmenighet legges ned på grunn av manglende oppslutning, skriver Vårt Lands Jarle Kallestad:

Forstander Skarre sier at det ikke er noen dramatikk over beslutningen. «Vi var mellom ti og 15 på møtene i høst og vinter og fremover på vårparten var det fire eller fem personer som troppet opp for møtet, inkludert de som hadde ansvaret, så vi besluttet oss for å legge ned virksomheten,» sier Skarre.

Oslo 3. Baptistmenighet ble ekskludert fra Det Norske Baptistsamfunn i på landsmøtet i 2006. Eksklusjonen hadde sin bakgrunn i teologisk profil, særlig knyttet til homofilsaken. Blant annet var en person som lever i homofilt partnerskap med i menighetens eldsteråd.

Det er nok ganske typisk at menigheter som velger bort tradisjonelle syn på kristen tro og moral, sjelden viser seg å ha livskraft.

3 hendelser på “Slutt for liberalteologisk menighet”

 1. Hei, presten!

  Hva vet du egentlig om den menigheten du kritiserer?

  Har det slått deg at livskraften ble kvalt – av noen andre som ikke ville menneskene vel?

 2. Eh… Pastor har vel egentlig ikke kritisert i det hele tatt.

  Det han sier er at det er nokså typisk (generelt) at jo mer teologisk liberale, jo mindre livskraft.
  Dette er et statistisk faktum og er temmelig håpløst å skulle krangle om.
  Hvorvidt dette er årsaken i akkurat dette tilfellet med 3.Baptistmenighets nedleggelse, har ingen spekulert over og det trenger absolutt ikke være det som er den direkte årsaken.
  Dog er det naturlig å anta med basis i empirien at liberaliteten sannsynligvis ikke har medvirket til noen vekst over tid.

 3. Jeg kan gi deg en liste på flere dusin konservative menigheter som har råtnet på rot – uten noen som helst livskraft – og blitt nedlagt. Hvilke sluttsatser skal vi trekke av det? Får jeg lov til å være like skjematisk og generell som vår mann presten her når jeg trekker mine konklusjoner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen