Dåpsbasseng i (det muslinske) Tunisia

I noen av de gamle romerske ruinene i Tunisia fins det også ruiner av kristne kirker (fra tida før Islam tok kontroll over området – da var jo hele nord-Afrika katolsk). Her er et bilde av det fineste (men på langt nær det eldste) dåpsbassenget i ei kirke fra den tida, i kirka St Vitalis i Sbeitla. (Les mer om det HER.)

3 hendelser på “Dåpsbasseng i (det muslinske) Tunisia”

  1. Hvordan er musimenes forhold til disse minnene fra kristen tid? Er det noe annet forhold til dem enn som «turistsattraksjoner»?

  2. Disse nokså store ruinene er først og fremst rester etter store romerske byer – og noen få gamle kirkerrester i disse ruinene tror jeg ikke det er så mange som legger merke til eller vet om. Vår fransk er også litt for dårlig til å kunne snakke grundig med lokalbefolkningen.

    Forøvrig var det veldig få besøkende de fleste av disse stedene – bortsett fra Bardo-musset og i deler av Kartago-ruinene. De andre stedene var vi nesten helt aleine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen