Program om SSPX på Svensk TV

På denne adressen: http://svtplay.se/v/1414020/uppdrag_granskning/ kan man se et 57-minutters program om SSPX i Sverige.

Den tdiligere lutherske presten som nå snart skal ordineres for SSPX (han er allerede diakon) virker som en god og sindig mann, men i programmet kommer det fram påstander om at flere av de ledende SSPX-medlemme i Sverige er politsisk ganske ekstreme. Mye tid (kanskje for mye) blir også brukt på biskop biskop Williamsons syn på holocaust.

Og man kan trygt si at biskop Arborelius av Stockholm ikke er særlig vennlig stelt til SSPX.

OPPDATERING:
HER ER ET BREV ledende biskop Fellay i SSPX skriver om programmet på svensk TV. Hans poeng er vel egentlig at en biskop ikke har noen myndighet til å snakke om politikk, derfor skal man ikke ta biskop Williamsons uttalelser så alvorlig. Det spørs likevel om ikke uttalelsene er av en slik art at en sterkere reaksjon/ avtsandstagen er nødvending.

3 hendelser på “Program om SSPX på Svensk TV”

  1. Her må du holde tunga rett i munnen, Pastor. Williamson har ikke noe «syn på holocaust» – han mener det aldri har funnet sted. Det han driver med er holocaustfornektelse og spredning av antisemittisme. At dette får såpass mye oppmerksomhet, synes jeg er helt på sin plass – det sier ganske mye om hva det er rom for i SSPX.

  2. Det spekuleres nå i, i følge Time Mgazine, at SSPX skal bli et eget prelatur direkte under paven, som vil gi SSPX samme staus som Opus Dei. Dette forblir spekulasjoner, men som oftest viser det seg å holde stikk.

    «Officially dated Jan. 21 (by coincidence the same day the interview aired), the decree states that the Pope «was inspired in this decision by the wish that complete reconciliation and full communion is reached as soon as possible.» A senior Vatican official told TIME that the Pope is expected to make the Society of St. Pius X (SSPX), the name Lefebvre followers call their movement, into a personal prelature of the papacy, the same special status that conservative lay group Opus Dei was granted by John Paul II. «

  3. Andreas
    Biskopen har for så vidt et syn på holocaust; han sier i intervjuet at 200-300 000 jøder trolig døde under krigen, men ingen av disse i gasskammer. (!) Hvor han får slike fantastiske meninger fra, er en gåte for meg. I oktober i fjor var jeg faktisk selv i Auschwitz og så alle gasskammerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen