Avbildet foran hagia Sofia

Vi ankom Istanbul i ettermiddag uten noen problemer. Det er litt kaldere her enn vi hadde regna med, men vi sjekka temperaturene før vi reiste (i Kappadokia er det visst fortsatt ofte frost om nettene), så vi har med varme klær.

Hagia Sofia var stengt i dag, men vi skal inn og se den i morgen eller onsdag. Imorgen skal vi gå en del rundt i byen, i gater og basarer, og også besøke dagens gresk-ortodokse område og kirker. Onsdag tilbringer vi vel hele dagen på det arkeologiske musset, og onsdag flyr vi til Kappadokia – fire dager der før vi kommer tilbake til Istanbul og setter kursen hjemover.

Moderering av kommentarene skjer nok litt sjeldnere enn vanlig, men vi har trådløst internett på rommet – og to (gamle) bærbare datamaskiner med oss – så vi er ikke avskåpret fra omverdenen. (PS Jeg har tatt pavens ord på alvor, om bruke moderne kommunikasjonsteknologi aktivt.)

7 hendelser på “Avbildet foran hagia Sofia”

 1. Ta også turen ned til det antikkens Konstantinopel, i sisternene! (rett ved Hagia Sofia, på din høyre side på bildet).

 2. Åh ja! Og sjekk ut den gøyale søylefoten med det snudde Alexanderhodet. Det gikk litt fort i svingene med enkelte restaureringsprosjekter. Eller så var det rett og slett kulturløshet ….

 3. Parantesen til slutt må vel være tidenes understatement, hva din omgang med kommunikasjonsteknologi angår.

  Ha en hyggelig reise, selv om det skulle bli noen timer eller dager uten elektronisk direktekontakt med omverdenen…

 4. Oddvar, klarer du å feire daglig Messen når du er slik på tur i et (desverre) muslimsk land? Hvordan gjør du det? I kirkebygg, eller i rommet ditt?

 5. Ah, kos deg i en av mine yndlingsbyer – eia var jeg der;-)

  Antar at du også har Khora-kirken på programmet – anbefales!

  Noe som bør gi en opplevelse (men som få har anledning til) er å gå murene rundt – gir en opplevelse av byenes dimensjoner – ref. ellers noe av mine tanker her .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen