Hele dagen i Istanbuls arkeologiske museum

I dag var vi hele dagen i Istanbuls arkeologiske museum – et museum ble bygd for å huse de store gravfunnene i Sidon, Libanon i 1887 – og siden bygd ut en hel del. Bildet over er en del av en bronsestatue (i helfigur) av den romerske keiseren Hadrian.

Bildet under (fra museets samlinger om Konstantinoples/Istanbuls) historie, viser hvordan man vurderer Konstantinoples posisjon de siste årene før den falt, og hvordan dagens tyrkere vurderer starten av den ottomanske overtakelsen – med konverteringen av svært mange kirker og andre bygninger (over 200) til moskeer. Her kan man se dette bildet i stort format (for å lese teksten bedre).

2 hendelser på “Hele dagen i Istanbuls arkeologiske museum”

  1. Vi var der i 1988. Da var det et litt støvete museum med informasjon på gamle maskinskrevne lapper, lite interaktivitet og publikumsvennlig. Men en fantastisk, gjemt skatt i den STORE byen (Miklagard). Husker spesielt Aleksanders sakofag med farger. Heldiggrisen som er i Istanbul.

  2. Vi så ett rom med de gamle lappene – fikk oss til å tenke på 70-tallet.
    Nå er all informasjon på tyrkisk og engelsk, og det er ganske mange store plansjer med fargebilder og svært informativ tekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen