Flytting til Oslo om seks uker

Fredag ettermiddag ble det kunngjort forandringer for hele 16 prester i vårt bispedømme – og jeg var en av dem. Jeg skal flytte til Oslo og begynne å arbeide i St Hallvard menighet fra 1. august (i praksis flytter vi 5./6. august). (Les om alle forflytningene her.)

Å være eneste gifte prest i Norge har gitt både meg og bispedømmet visse utfordringer, og en av disse har vært å sørge for stabilitet bomessig for min kone. I Bergen var vi i hele 11 år, som må kunne kalles svært så stabilt, men i 2006 ble jeg bedt av biskopen om å være i St Svithun menighet i Stavanger «for et par år». Stavanger er en fin fin by (jeg er også nesten herfra, fra Time på Jæren) og St Svithun en fin menighet, med mange flotte mennesker. Men å bo her nokså kortsiktig, og ikke ha egen bolig, var nokså vanskelig for min kone.

I vinter kom vi til enighet med biskopen om at vi kunne flytte til et sted mer permanent, og Oslo viste seg å være det mest aktuelle stedet. For en måned siden fikk jeg så beskjed fra biskopen om at jeg skal tjenestegjøre i St Hallvard menighet, i alle fall i første omgang, og for kanpt to uker siden reiste vi til Oslo – og kjøpte oss en leilighet.

De neste ukene karakteriseres av litt mindre aktivitet enn vanlig, men også av ferieavvikling, som medfører mye vakt og få fridager for oss som er igjen i menigheten. I Oslo bor brorparten av Norges katolikker, og St Hallvard er Norges klart største katolske menighet med nesten 12.000 medlemmer, så det skulle være nok arbeid. Det er akkurat 25 år siden jeg flytta fra Oslo (jeg bodde der fra 1975 – 1984, avbrutt av noen utanlandsopphold), og min kone har aldri bodd der, men hun har vært på besøk flere ganger og liker den internasjonale storby-atmosfæren.

11 hendelser på “Flytting til Oslo om seks uker”

  1. Oslo ‘storby’? Nåvel. Gratulerer og lykke til, uansett hva man måtte kalle stedet.

    Vi får håpe og tro at det blir noen gjesteopptredener i St.Svithun en gang innimellom.

  2. Spennende! Du får litt av en stilling da. Kanskje du blir sogneprest der etterhvert? Det sies jo at pastor Markussen i st. Hallvard er den heteste kandidaten til å bli biskop av Trondheim.

  3. Å spekulere rundt hvem som blir biskop i Trondheim har vel lite for seg, selv om Vårt Land nevnte flere navn, bl.a. Markussen, men at jeg ikke blir sogneprest noe sted er helt sikkert. Vatikanet har nemlig retningslinjer for hva en gift prest kan gjøre – og det er ganske mange ting jeg ikke kan bli, bl.a. sogneprest.

  4. Dumt at du ikke kan bli sogneprest da… Men det er vel kanskje like greit? Tar kanskje mye tid å være det?

    Har det stått i VL at pastor Markussen er en kandidat også? Alle jeg har pratet med sier at det blir ham, og at det så å si er helt sikkert og at det ikke engang er spekulasjoner. Spørsmålet er vel mer NÅR han blir utnevnt. Blir topp å få enda en norsk biskop.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen