Intervju i Stavanger Aftenblad: “Dette har jeg visst i over 10 år”

Kjell Arild Pollestad er selvsagt ekstra godt kjent i Stavanger-området, derfor forbereder Aftenbladet mye stoff om anklagen mot ham. Bl.a. hadde de lest min blog og hadde sett at jeg i går skrev: «.. jeg er blant de mange mennesker (som innebefatter de fleste prester og andre som har vært ‘inside’ i Kirken over noen år) som har visst om dette i minst 10 år – og vi har regna med at også mange aviser har visst det like lenge.»

Dette siste ble vel bevist da en leser ga meg føgende lenke til NRK Telemarks artikkel, som sier: «Jeg hadde vært ferdig med denne saken i mange år. Men nå ringte altså VG og visste alt. Da bestemte jeg meg for å ta regien og stå fram med min historie, sier Voith.»

Vi får lese i morgen hva de ulike avisene skriver om denne triste nyheten.

(Jeg understreker at jeg ikke kjenner noe som helst til det som har skjedd de siste år i Müller-saken eller Pollestad-saken – annet enn det jeg har lest i aviser og på nettet.)

2 hendelser på “Intervju i Stavanger Aftenblad: “Dette har jeg visst i over 10 år””

  1. Pastor;

    Mange av oss har hørt rykter angående denne triste sak, men det er ikke noe man helt har festet lit til. Det hele har virket FOR utrolig, rett og slett!

    Men så langt kan man jo notere seg følgende vedgjeldende dette forhold, som Biskop Bernt Eidsvig uttalte seg om til NRK nu i ettermiddag;

    » – Pater Pollestad var en belastning for sitt miljø der han var, så det kunne være greit for ham med noen arbeidsår et annet sted. Han var i en situasjon hans overordnede mente han mestret dårlig, og andre mestret dårlig hans tilstedeværelse.

    – Jeg skulle ønske at han, både for sin egen del og for Voiths del, ikke hadde skrevet innlegget (i Aftenposten i dag).

    – Det er hans rett å gi uttrykk for hva han føler og mener, men jeg tror det er mer følelser enn resonnement på dette tidspunktet.

    – Verken han, Voith eller de troende har godt av å være vitne til et bittert oppgjør på ruinene av et vennskap.

    – Jeg tror han hadde handlet klokere om han ble i Paris og fortsatte sitt arbeid der. Min hensikt var å beskytte ham, Voith og kirken, men jeg må si at jeg har kommet til kort med det.

    – De som behandlet saken og som tok beslutningen om å pålegge ham å forlate Norge, er mennesker som har erfaring med å behandle personalsaker, og vil være i stand til å gjennomskue en konspirasjon.»

    Sitat slutt.

    Tor

  2. Her kan vi se at det mobiliseres:

    http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread51987/

    Det som er påfallende, er at vi som er ‘vanlige’ medlemmer av Kirken rett og slett ikke kjenner oss igjen. Jeg føler meg rimelig sikker på at biskop Bernt aldri ville ha ‘ofret’ p. Pollestad for noe som helst — denne type konspirasjonsteorier står ikke til troende. Det som har hendt med p. Pollestad er noe de fleste, om ikke alle, katolikker i Norge tar tungt. Han har absolutt gode sider, og jeg tror ham nok når han sier at de var blant sine egne, han ville tjene. De som forsvarer p. Pollestad synes imidlertid ikke så se noe problematisk ved hans virke som prest i Norge, og det er i seg selv noe påfallende.

    Jeg tror ikke p. Pollestad hadde mange fiender innen Kirken; tvert imot var han populær både som foreleser og som pater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen