Nyheter om to nye (gamle) overgrep i Sverige

I dag leser jeg (her i VG) om et par nye saker i Den katolske Kirke i Sverige. De er svært gamle, men bispedømmet tar dem likevel alvorlig; biskopen beklager, og man vil undersøke nærmere hva som har skjedd:

«To personer tok tirsdag kontakt med biskop Anders Arborelius i Stockholm. Biskopen skal snakke med de to for å høre deres versjon og spørre om de ønsker noen form for erstatning.

Jeg ber om unnskyldning for alle lidelsene de har vært gjennom. Vi i den katolske kirken er svært lei oss og ønsker å uttrykke vår solidaritet og medfølelse, sier Arborelius.

Han forteller at det ene av overgrepene ble begått på 1940-tallet, mens det andre skjedde på 1960- og 70-tallet. Det er ingenting som tyder på at ofrene har hatt kjennskap til hverandre, sier biskopen.

Arborelius forteller at kirken kommer til å granske overgrepsanklagene, selv om lovbruddene trolig er foreldet juridisk sett. … …

Tidligere er bare ett overgrepstilfelle kjent innen den katolske kirken i Sverige. … «Overgrepet ble kjent for tre år siden da offeret fikk en unnskyldning for et overgrep som ble begått for 50 år siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen