Kjell Arild Pollestad skriver i Aftenposten

Afteposten melder i kveld (mandag) at pater Pollestad vil slutte som prest, og han skriver også et langt stykke selv, der han forklarer hvordan hans motstandere har motarbeidet ham – de virkelige anklagene kommer han ikke inn på.

OPPDATERING:
Tirsdag morgen ser jeg at Stavanger Aftenblad skriver om saken. De har visst fått snakket med Pollestad, og han gir sin versjon av hva (hvor lite han mener) som skjedde under de to hotellbesøkene.

10 hendelser på “Kjell Arild Pollestad skriver i Aftenposten”

  1. Jeg reagerte også på at Pollestad ikke kom inn på de virkelige anklagene.

    Jeg må si at jeg tror fullt og helt på p. Reidar i denne saken.
    Å spre løgner av en slik art, overfor en av Norges mest populære og likte prester ville vært å drepe kallet sitt.
    Han ville ikke hatt noe å stille opp med.
    P Reidar er for smart til å la seg bruke mot en som sto han så nær, som Pollestad gjorde.
    At Pollestad var hos p Reidar i fjor sommer, med mange vitner tilstede, som Pollestad sier, viser jo bare at tiden leger alle sår.

    Et annet overgrep er at denne istorien i det hele tatt ble presset frem av media.

  2. Dermed er vi kommet dit overgrepssaker alltid til slutt ender: Ved spørsmålet om hvem som har høyest troverdighet; offeret eller gjerningsmannen.
    Jeg vet hvem jeg selv stoler 100 prosent på, og det er ikke Pollestad.
    P. Reidar, vi står ved din side!

  3. Pollestad er en god skribent, og for en som i beste fall bare kjenner den ene siden av saken (og det gjennom media!), er det ikke lett å si hvem som har rett. Men i alt det Pollestad skriver (om), blir det vanskelig å tro på denne konspirasjonsteorien han forsøker å danne et bilde av. Jeg kan vanskelig tenke meg at noen innen Kirken med lett hjerte ville ha fjernet den mest og best profilerte katolske prest i Norge de siste 20-30 årene.

    Alle anklager får politi og kirkelige myndigheter ta seg av.

  4. Jeg er ikke noen ekspert på denne saken, men jeg synes det er usannsynelig at pater Reidar ville løyet om dette. Trist at det er så mediefokus på dette.

  5. Ord står mot ord. En part snakker ikke sant. Men jeg kan bare ikke tro pater Reidar snakker usant.

    Sverre D.

  6. «Kirken trenger ikke kjendiser – den trenger helgenener.» Kunne ikke vært mer enig. Jeg synes det er problematisk med en «medieprest» som alle skal intervjue og snakke med hver gang det er katolsk stoff ute og går, og at vi blir identifisert med hans meninger hele gjengen. Pollestad var en slik medieyndling, på godt og vondt, og jeg får et inntrykk av at han posisjonerte seg slik selv. Men han hadde en positiv funksjon på 80-tallet og utover da han begynte å stikke føttene ut. Han var en norsk stemme og ansikt som gjorde Kirken lokal og mindre eksotisk og unorskt i folks oppfatning.

    Men selvbestaltede informasjonstjenester ender opp med å bli et problem når de representerer seg selv og sine egne meninger. Som kanskje en av få som kjente Konstantin Kavafis diktning før Pollestad oversatte et utvalg av diktene, var det først en positiv overraskelse å se Kavafis i en norsk bokhandel, og deretter en stor skuffelse at det var Pollestad som hadde oversatt utvalget. Med unntak av det mest berømte diktet, Ithaka, var utvalget hovedsaklig hentet fra den homoerotiske delen av forfatterskapet, og det blir en tilsnikelse å antyde, som Pollestad gjør i Aftenposten, at det er disse diktene som er pensum i den greske skolen.

  7. Rolf. E. Pedersen

    «Virkeligheten er alltid et virvar, og det gjennomsnittlige liv pulserer efter helt andre lover enn fornuftens.» Sitat av Pollestad. Gjennom hans forfatterskap klarte han faktisk å få meg til å søke tilbake til barnetroen. Hans bøker har vært til en stor glede og inspirasjon. Pollestad er faktisk en av de få katolske som jeg virkelig har respekt for. Og jeg er tilbøyelig til å være enig med tidligere kulturminister Langslet når han i VG mener at Pollestad er offer for en ondsinnet kampanje. Og det er ikke Langslet alene om å mene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen