Ny “sak” mot pave Benedikt i verdenspressen

I dag leser (her fra Aftenposten) vi et nytt forsøk på å sverte pave Benedikt; man viser hans underskrift fra 1985, der han ber den lokale biskop ta seg litt mer tid før han ‘laiserer’ en prest (dvs. tar fra ham presterettighetene) – eller mer presis, det er paven, Johannes Paul II, som må ta en slik enedelig avgjørelse.

Men om man leser grundigere om denne «saken» (jeg har lest her), ser vi at det dreier seg om en søknad fra presten selv om å få tre ut av den geistlige stand – og der har Vatikanet hatt en tradisjon med å ikke la dette skje for fort. Den aktuelle mannen har for lang tid siden sluttet som prest, (og han ble laisert i 1987) men i noen år jobbet han som frivillig medarbeider i en menighet (ikke noen klok avgjørelse, men den ble tatt lokalt i California). Senere forgrep han seg flere ganger (utenfor Kirken), og ble etter år 2000 dømt for et par saker, bl.a. for noe som skjedde i 1995.

Jeg kan ikke riktig forstå at dette skal være et alvorlig ankepunkt mot pave Benedikt?

3 hendelser på “Ny “sak” mot pave Benedikt i verdenspressen”

  1. Takk, p. Oddvar!

    Det positive med kritisk søkelys er at negative aspekter kan komme frem, det negative med pressens sensasjonspregede jag er at en ikke bryr seg om alle fakta. Jeg vil takke deg for at du tar deg tid til å se på disse sakene og gi oss alle bitene av bildet, ikke bare utvalgte deler. Det er tydelig at pressen/media søker etter et «Watergate». Og inntil de finner noe slikt, om det fins, vil en forsøke å konstruere saker ved bare å formidle deler av sannheten.

    Jeg håper resten av Kirken (i Norge) ser det positive ved din blogg!

  2. Takk fra meg også, p. Moi. Det er virkelig et stort og viktig arbeid du gjør, med ringvirkninger også utover de som leser bloggen.

  3. Tusen takk for god informasjon. Skremmende at norske journalister er så lite informert og bedriver så dårlig journalistikk.

    Det er forstemmende hvordan man kaster seg over den katolske kirken, som faktisk rydder opp i det som blir avdekket og som faktisk tar seg av ofrene. (Selv om dette nok ikke var tilfelle for 20-30 år siden).

    Får nesten lyst til å hilse med en strofe fra Luther om kirken: «står om enn tårnene faller».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen