St Josephsøstrenes kapeller – ca 1940

Jeg har lest en del i St Josephsøstrene av Cambérys historie i Norge fra 1965, og lagt ganske nøye merke til kapellene de hadde alle steder der de bodde. Først viser jeg et bilde av St Josephs kapell (nå kirke) i Oslo fra 1940 – klikk her for å se en større utgave av bildet. (Det er faktisk nesten ingen forskjeller; bare kommunionsbenken som er borte, og det ekstra alteret og platformen foran som er kommet til.)

Dernest kan man se bilder av flere andre kapeller søstrene hadde rundt om i landet (fra søstrenes historie fra 1915 til 1940), kapeller som nå vel alle er borte – pga den liturgiske forandringa og fordi søstrene ikke lenger bor der.

1 hendelser på “St Josephsøstrenes kapeller – ca 1940”

  1. Det er en viktig forskjell til: Jesu Hjerte, som kan skimtes på det store bildet, er idag fjernet fra statuen av Jesus. Jeg vet ikke når dette ble gjort – kanskje på 70- eller 80-tallet. Jeg mener å huske at også Maria-statuen hadde et synlig, torneomkranset hjerte under hendene, men kan ikke si det sikkert. Jeg synes det er svært trist at et slikt inngrep er blitt gjort i kunstnerens verk, og at vi troende ikke lenger får anledning til å dyrke hengivenheten til Jesu og Marias hellige Hjerter med den visuelle påminnelsen som statuene opprinnelig var utstyrt med. Betraktningen av Jesu Hellige Hjerte og Marias Uplettede Hjerte er en skatt for Kirken – ønsket av Kristus og Jomfru Maria selv, slik de har gitt uttrykk for i åpenbaringene til hhv. Hl. Margrethe Marie Alacoque og gjeterbarna i Fatima. Dersom statuene kunne restaureres, ville jeg sterkt oppfordre til det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen