Ny blogg! – Hvorfor?

De siste dagene har jeg installert en ny blogg, med den aller nyeste versjonen av WordPress (3.0). Da bloggen starta for litt over 5 år siden brukte jeg versjon 1.5.1 og så oppgraderte jeg til versjon 2.1.3 etter et par år. Siden (i ca 3 år) har jeg vært slapp og ikke oppgradert som jeg burde. Etter som spranget mellom min versjon og den nyeste ble større og større, ble det også stadig mer komplisert å oppgradere – bl.a. ble de norske tegnene formatert på en annen måte etter versjon ca. 2.5.

At jeg måtte oppgradere WordPress var det ikke tvil om, men jeg kunne nok ha oppgradert min gamle database (dvs. blogg) og fortsatt den gamle bloggen i nytt ‘skinn’. Jeg valgte likevel å begynne på ny frisk – bl.a. fordi jeg ikke behersker databaser (MySQL) særlig godt, og var redd for at den gamle databasen kunne ødelegges i oppgraderingsprosessen. Alle mine gamle innlegg (og alle kommentarer) ligger fortsatt på den gamle adressen.

Og jeg må si at den tre år nyere WordPress utgaven er svært mye bedre; og mye enklere bl.a. den måten at man ikke trenger å bruke FTP-program i det hele tatt (etter første opplasting), innstikk legges inn automatisk, og det samme skal gjelde oppgraderinger av WordPress.

Jeg har også (selvsagt) valgt et helt nytt tema denne gangen, det heter Suffusion og utmerker seg med å kunne forandres på hundrevis av måter etter at det er innstallert. Jeg kommer nok til å arbeide mer med detaljer i utseendet, men jeg syns så langt at det er en stor styrke at jeg hjelp av ‘widgets’ nå kan vise aktuelle nyheter fra mange interessante kilder direkte.

Jeg har også ordna det slik at jeg nå kan sende innlegg til bloggen direkte pr e-post eller mobiltelefon – med min android-mobil kan jeg også godkjenne kommentarer, redigere sider etc. Om disse teknologiske nyhetene vil gjøre bloggen mer moderne også innholdsmessig vil tida vise.

5 hendelser på “Ny blogg! – Hvorfor?”

  1. Spennende med WordPress 3.0 og mange nye muligheter og temaer! Anbefaler å krysse av for «Display a mobile theme when this blog is viewed with a mobile browser» i kontrollpanelet under Utseende – Ekstra. Jeg leser ofte blogginnlegg på iPhone, og mobil-temaet gjør det mye lettere. Antar at brukere av Android-HTC også vil ha nytte av dette… Du kan gå inn på min blogg med mobilen og se hvordan det ser ut sammenlignet med vanlig fullformat-tema :-)

  2. Jeg har satt bloggen opp med bredde på 1200 piksler, som jeg trodde ville være OK for de fleste skjermene. Muligens kan du formisnke skriften/størrelsen (fungerer godt i Firefox og Opera) litt for at alt skal få plass? Jeg har egentligt likt best fleksibel bredde, men dette temaet har ikke den muligheten (dessverre).

  3. Uvant, men morsomt å se at du kjører med et mer moderne oppsett. Gleder meg til å følge med i din nye blogg fremover.

  4. Takk for tipset – jeg hadde allerede tenkt på dette, men ikke fått orden på det så langt.
    Det er likevel forskjell på wordpress.com og wordpress.org (dvs. når man installerer WordPress på sin egen server). Det er bare wordpress.com som har mobilfunksjonene innebygget (så vidt jeg forstår), men nå har jeg installert innstikket ‘WordPress Mobile Pack’, så nå fungerer det greit fra en mobitelefon (i alle fall min egen HTC Legend).

    Med dette innstikket innstallert kan jeg velge mellom flere mobiltemaer. Nå har jeg valgt et vanlig tema (WordPress’ nye standard: TwentyTen) heller enn et svært spesielt (og begrenset) mobiltema.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen