Debatt om Den katolske Kirke på verdidebatt.no

Jeg publiserte mitt leserinnlegg til Vårt Land sist lørdag på verdidebatt.no og responsen har dessverre vært som man noen ganger opplever det; mange kommentarer, men av den mer ekstreme typen. Se gjerne her hvordan det har gått.

En person har også fått blod på tann og ønsker å fortsette kritikken av vår Kirke – se her.

8 hendelser på “Debatt om Den katolske Kirke på verdidebatt.no”

 1. Ja, det er voldsomt tidkrevende å skulle debattere med sabbatianere (adventister og andre som mener at helligholdelse av søndagen istendenfor lørdagen er forkastelig) som fortsetter der Marta Steinsvik slapp. Sigrid Undset hadde jo nesten som fulltidsbeskjeftigelse en stund å tilbakevise hennes påstander, som var hentet fra all den anti-katolske propaganda som har florert i Europa og USA og ble brukt for å begrunne forfølgelser av katolikker mange steder helt opp til vår tid (bl.a. oransje-ordenen i Irland og Ku Klux Klan i USA).

  Det er ikke så vanskelig å tilbakevise historiske usannheter en for en, men når man i en eneste kommentar får slengt etter seg flere dusin uriktige påstander resirkulert fra tusen tidligere lignende diskusjoner – og man dagen etter får høre at «den som tier, samtykker» når man ikke har svart på kommentaren, da…

  Tror det finnes flere samlinger av vel gjennomtenkte katolske svar på slike standardpåstander på internett; man skulle kanskje ha en database tilgjengelig for nettopp å kunne gi svar på tiltale?

 2. Akk ja. Eg har gjort det til ein regel at når ein ikkje veit om ein skal le eller gråta – då skal ein le. Eg lær mykje av verdidebatt.no :-)

 3. Elisabeth Maria

  Jaja, han er jo grundig iallefall! Da jeg først leste tråden trodde jeg ikke mine egne øyne, men da jeg leste første del av «krøniken» hans ble jeg nesten litt fascinert – at man kan vri, vrenge og fortolke ting på den måten! Så mye for å gi enkelte faktainformasjon – han tolker det nok på sitt vis uansett. Ganske interessant uansett, å se hva folk tror om oss…

 4. Anna Maria Carmela

  Pastor Oddvar.
  Takk for din redegjørelse om avlat, skrifter og skjærsilden. Denne Storstrand har fått blod på tann. Hvilket hat som kommer frem i hans ord.

  Denne mannen ser ikke ut til å være i stand til å tenke høye tanker. Den Katolske Kirken har aldri vært en kristen kirke, sier han. Sier Han da at Jesus lyver? «Du er Petrus og på denne klippe skal jeg bygge min kirke». «…og Jeg skal være med dere (dem som Han sendte ut) helt til tidenes ende.» Har da Jesus mislykkets i å bygge en kirke? Har Han først begynt å sende ut folk mange hundre år etter sitt virke på jorden? Videre; «Den som ikke spiser mitt kjød og drikker mitt blod har ikke liv i seg.» Det er virkelig sant.

 5. Er enig i at det er interessant å se hva andre synes om den katolske kirken, også for en som ikke er blitt en del av den ennå. Men for hver dag som går og jo styggere kjeften blir, jo sterkere blir mitt forhold til herren. Jeg ser frem til siste del av troskurset (St Olav) og hvor veien videre går.

  Noe av det mest eldste og unike som finnes i verden skremmer og opprører folk i en ny tid der man vanskelig forstår den gamle verden ofte.

 6. En mann som Storstrand ville jeg ikke brukt energi på. Det er ellers ingen dum idé, for andre tilfeller, hvis noen hadde ork til å lage en faglig forsvarlig database hvor folk kunne plukke linker og å hensvise til. Det meste ligger jo egentlig allerede på nett, men man skal ha forutsetninger for å kunne lese teologiske encyclopedier og historisk faglitteratur, og å finne frem til det.

  Men jeg tror vi alltid må slite med at de fleste såkalte misforståelsene og fordommene mot oss egentlig dreier seg om de grunnleggende ulike trosoppfatningene. Vi snakker jo tross alt om et dypt skisma her. Storstrand f.eks ser ut til å ha antikatolisisme som en del av sitt personlige credo, og da hjelper det ikke med reell faglig og teologisk informasjon. Den har han nok adgang til allerede, men tror ikke på den.

 7. Anna Maria Carmela

  Anna. Jeg er på sett og vis enig med deg.
  Men; er vi ikke den militante kirken? Den lidende kirken er i skjærsilden og den triumfalske i himmelen.
  Storstrand kan skaffe seg info, men gjør det ikke, fordi han er overbevist om at han har fått den rette info.
  Jeg synes jo at vi må ta diskusjonen når den kommer opp, men ikke i det uendelige. Et sted går grensen.
  Men vi har da i allefall sådd et frø.

 8. Storstrands debattform minner meg på at en fanatiker altfor lett kan glemme den bibelske vidsom som forkynnes i Ordsp 18:2, 13 og 14.

  Det ville sikkert være en fordel å samle apologetisk materiale på én Internett-side. Men det vil være en temmelig omfattende jobb.

  A.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen