Første Maria-prosesjon i Oslo

Festen for Jomfru Marias opptakelse til himmelen ble markert lørdag 14. august 2010 i Oslo med en prosesjon fra St. Hallvard kirke til St. Olav kirke. Mangfoldet i den katolske kirke kom til syne gjennom flotte folkedrakter, Mariabilder, blomster, bønner på mange språk og glede over å feire på tvers av menighetene. Turen gikk fra Enerhaugen, over Grønland opp Hausmannsgate og endte med messe i St. Olav kirke.

Er det første prosesjon i Oslo av denne typen på svært lang tid – kanskje noen av leserne har mer informasjon? Jeg har tatt med noen bilder under – se flere bilder her.

4 hendelser på “Første Maria-prosesjon i Oslo”

 1. En av sogneprestene (husker ikke hvem av dem) sa at dette var første gang noe slikt var arrangert. Jeg syntes det var spesielt mye på grunn av samholdet. Da vi som gikk i siste del av prosesjonen ikke kunne høre bønnen, hoppet vi bare inn i det vi fikk med oss og på den måten fikk alle være med i «Ave Maria», selv om vi bare hørte spredte ord av det presten sa. Det var også en tilskuer som prøvde å vise sin tro, ved å rope «Allah akbar» men han ble druknet av et hav av «Ave Maria» og ga vel opp etter tre ganger. Det var flott å kunne hylle Maria på denne måten og vise sin tro. Jeg så deg et kort øyeblikk også, pastor, da vi var ved en veiovergang, men du forsvant for meg etter det.

 2. Jeg var dessverre ikke på østlandet og kunne ikke delta, men synes det er virkelig flott at denne prosesjonen har blitt gjennomført! Jeg håper det blir en årlig foreteelse.

 3. Jeg hørte også at noen sa det var aller første gang, og så tenkte jeg at noen kanskje kunne undersøke dette grundigere. Jeg vet at det ofte var Corpus Christi prosesjoner på 1900-tallet (fram til ca 1970, og nå er de kommet tilbake igjen), og da er det jo underlig at det ikke skulle ha vært noen prosesjoner 15. august – siden 1843

 4. Det var et flott initiativ og jeg deltok med glede. Selvfølgelig er det flere ting en kan forbedre, deriblant alle disse bønnene på flere språk. Det førte bare til kaos med rosenkransen på flere språk. Det mest kjedelige var da personen som skulle holde det vietnamesiske innlegget ikke kom fram tross alle oppfordringer. Det skapte et svært unødig avbrudd i bønnen.Vi er i Norge og bør i det minste ha bønnene på norsk. Alle utlendingene forstår meget vel at i Norge taler man norsk og ikke polsk, vietnamesisk, tagalog eller andre språk.
  Personlig ville jeg naturligvis helst hatt latin, for å vise den sanne universalitet og kontinuitet med tidligere tider men i og med at det dessverre er urealistisk nå om dagen bør et absolutt minstekrav være norsk.
  Personlig synes jeg det er synd at man nesten alltid skal «rettferdiggjøre» den sanne Kirkes eksistens i Norge med multikulti, slik det ble gjort på verdidebatt. Vi har da egne norske ben å stå på!

  I tillegg hadde man med disse Lysets mysterier i Rosenkransen, som totalt ødelegger rytmen i bønnen som korresponderer til de 150 salmene og ei heller er en del av Vår Frues åpenbaring til St. Dominicus. En bør kutte dem ut til neste år og heller holde seg til den tradisjonelle bønnen, så kan de som ønsker å be de nymotens mysteriene gjøre det privat.

  Tross mild kritikk av detaljer, så er jeg svært fornøyd med initiativet. Det var en glede og en velsignelse å være med. Takk til initiativtakere og organisatorer. På høy tid med en skikkelig prosesjon i Oslos gater! Deus Vult!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen