Bok om Vatikankonsilet – av John W. O’Malley, SJ


Jeg har begynt å lese ei bok om Vatikankonsilet: What Happened at Vatican II? av John W. O’Malley, SJ. I en anmeldelse av boka (se her) kan vi lese: «John O’Malley, a Jesuit professor at Georgetown University, is a prominent exponent of the view that Vatican II represents discontinuity.» Det er altså ikke ei bok jeg i utgangspunktet vil være enig med eller finne særlig interessant. Men samtidig leser vi i samme anmeldelse at Fr. O’Malley er en svært grundig og dyktig hostoriker (derfor er beskrivelsen av flere ting svært nøyaktig og interessant), og at «in What Happened at Vatican II, the historian is at war with the editorialist. Fortunately, the historian wins almost every time.»

Hos Father Z. kan man også lese en diskusjon om boka her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen