Mer om å bygge kirke og moske sammen

Oppslagene også i Norge om et planlagt kirkse-moske samarbeid ser ut til å ha som kilde en artikkel i Svenska Dagbladet, og det er den lutherske biskopen Bengt Wadensjö som legger fram disse store visjonene. (Så lamgt vet jeg fortsatt ikke i hvor stor grad Den katolske kirke i Tockholm deler disse visjonene.) Etter min mening er tankene helt uralistiske som politikk, og viser også at en uklar teologi ligger under (selv om man jo ikke plankegger et felles gudshus). Slik uttaler den lutherske biskopen seg:

I Nacka har en modell tagits fram där vi bygger en kyrka och en moské som grannar under samma tak. Det är ett unikt projekt som växer fram i känslan av gemensam hemhörighet i Guds hus och tillit mellan dem som möts där, skriver biskop Bengt Wadensjö.

När rädslan för det okända i form av islam nu ger Sverige en profil i nyhetsflödet genom att SD tar plats i riksdagen vill jag lyfta fram en helt annan bild av Sverige. Jimmie Åkesson skrev i Aftonbladet den 20 oktober 2009 att ”Muslimerna är vårt största utländska hot”. I Nacka tror vi inte att invandrare eller muslimer skulle vara ett hot. De är en tillgång. Med kommunalrådet Erik Langby och kyrkoherde Carl Dahlbäck i spetsen har vi sedan flera år arbetat på integration och samlevnad som goda grannar. Resultatet är överraskande.

Sedan ett par år diskuteras nu om Nacka församling i Svenska kyrkan, S:t Konrads katolska församling i Nacka samt Muslimernas förening i Fisksätra gemensamt ska bygga ett Guds hus. Folket i Nacka håller på att få en kyrka och en moské som goda grannar under samma tak. Mer än så: en församling i Svenska kyrkan samsas med en romersk-katolsk församling och bygger ett gemensamt kyrkorum. …

4 hendelser på “Mer om å bygge kirke og moske sammen”

  1. Du sitererer Wadensjö ganske snilt her synes jeg, så og si beskytter ham mot seg selv. På document.no ligger hele (?) intervjuet med ham, og jeg anbefaler folk å lese det. Jeg så det der i går, og tenkte at denne lutherske biskopens uttalelser hører mere hjemme i et 1. april spøk enn som uttrykk for seriøs tenkning.

    Men det er som du sier uklart om Kirken faktisk er med på dette. Det kan synes som om det er Wadstrøms drømmescenario dette her. Uansett, dette må da være en sak for nuntius, og katolikker i Norge som hvorsomhelst ellers har rett og plikt å sende en bekymringsmelding til nuntius.

  2. Idèen er fortsatt like dårlig i mine øyne. Jeg blir særs bekymret om den katolske kirken i Stockholm virkelig èr med på dette.

  3. Det sier seg selv at den katolske Kirken i Nacka ikke kan være med på dette prosjektet. Biskopen må snakke over seg, bl.a. fordi SD gjorde et godt valgresultet i Nacka, og tilslutningen til partiet er stekt økende. SD fikk 4.2 % av stemmene i Stockholms lan til riksdagens, som gav 2 plasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen