Pave Benedikt overvant motstanden


The daily Mail skriver i dag tidlig at pave Benedikts beøk i Skottland og England var svært vellykket, og at de som ønsket å protestere mot paven gradvis kom i bakgrunnen i løpet av besøket:

The Pope flew home last night after a triumphant four-day state visit, declaring that Britons have a thirst for Christianity. …

His speech was the culmination of a tour aimed at re-evangelising a country he believes has slipped away from its Christian roots.

The popularity of his visit confounded opponents who predicted thin congregations and empty parks. Benedict’s speeches and homilies – which have confronted his own Nazi past – appear to have overshadowed the views of protesters, led by Stephen Fry and gay rights activist Peter Tatchell.

The Pope, in an address at Oscott College in Sutton Coldfield, West Midlands, said it had become clear ‘how deep a thirst there is among the British people for Christianity’.

He told his audience of Roman Catholic bishops: ‘You have been chosen by God to offer them the living water of the Gospel, encouraging them to place their hopes, not in the vain enticements of this world, but in the firm assurances of the next.’ … …

Les gjerne hele artikkelen – den har også mange bilder fra besøket.

3 hendelser på “Pave Benedikt overvant motstanden”

 1. Jeg håper inderlig at dette er starten på noe godt for Storbritannia og den første byggesteinen for en god fremtid for kirken. Mine bønner og håp om at dette ville gå bra ble hørt. Er så glad for akkurat det.

 2. Fra fredag til og med søndag fulgte vi sendingene fra SKY-tv som hadde viet hele sin sendetid til pavens besøk i skottland/England. Det var gripende å se hvilken hjertelig mottakelse pave Benedict fikk både av statsmakten, Den engelske kirke og de enorme folkemassene. Da jeg åpnet Vårt land i morges ventet jeg å se, i alle fall, en omtale av pavens besøk, men der var det ingenting. Men et debattinnlegg over to sider hadde en ganske så talende heading: «Religion – journalisters blinde flekk.»
  Nå mistenker jeg ikke Vårts lands journalister for å være blinde, men at ikke en så viktig og betydningsfull hendelse som pavens statsbesøk i England ikke var nevnt med et ord skuffet oss.

 3. Anna Maria Carmela

  Jeg er helt enig med dere to. Jeg er så glad for at pavens besøk var så vellykket. Det var sikkert skuffende for Vårt Land.

  La oss huske at dette var et statsbesøk, ikke pastoralt besøk. Så modig av pave Benedict, etter alle truslene og hysterisk propaganda p.g.a skandalene. Det har aldri vært nevnt, at det tross alt er mest sikkert for barn å vokse opp i den Katolske Kirke. Jeg har lest en statistikk som sier at et barn er hundrede ganger mer i fare for å bli misbrukt i en borgerlig institusjon en i en katolsk institusjon. Et misbruk er selvfølgelig et misbruk for mye.

  Bildene i The Daily Mail sier alt. Pave Benedict har mange trofaste tilhengere. Vi må fortsette å be for ham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen